Foci

Szerencse is kellett a Loki győzelméhez

A Debrecen bár több gólt is kaphatott volna a BATE Boriszovtól, végül a magyar együttes nyert 1-0-ra.

Azt tudtuk a mérkőzés előtt, hogy nehéz dolga lesz a magyar bajnoknak, ugyanis a fehérorosz együttes jóval rutinosabb a nemzetközi porondon, ráadásul két évvel ezelőtt épp a BATE ejtette ki a Lokit a BL-selejtező harmadik körében. 

A kezdés után pedig mi is láthattuk, hogy erős csapatról van szó, hiszen 15 perc alatt akár négy-öt gólt is lőhettek volna a Debrecennek, ám a hazai védők és Novakovic bravúrjai miatt ez nem következett be.

A folytatásban aztán felébredt a Debrecen, a BATE pedig csúnyán beragadt: szépen lassan átvették az irányítást a piros-fehérek, majd több gólhelyzetet is kialakítottak.

 Fotó: MTI

A szünetet követően sem találta korábbi formáját a fehérorosz alakulat, a Debrecen viszont szinte minden akciójából veszélyeztetni tudott. Ennek meg is lett a gyümölcse, az 56. percben Sidibét sodorta el Chernik, a szenegáli támadó pedig értékesítette a megítélt büntetőt (1-0).

A meccs hajrájában a Debrecen akár a második gólt is megszerezhette volna, ám Seydi ajtó-ablak szituációban rossz megoldást választott, így végül egygólos előnnyel utazhatnak majd hajdúságiak Boriszovba.

A párharc tétje a főtáblás szereplés a nemzetközi futballszíntéren. Az a csapat ugyanis, amely továbbjut, biztos résztvevője lesz valamelyik európai kupa főtáblás küzdelmeinek: a negyedik kör győztesei a BL, vesztesei pedig az Európa Liga csoportküzdelmeiben lesznek érdekeltek.

Eredmény – Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés

Debrecen-BATE Boriszov (fehérorosz) 1-0 (0-0)
Debrecen, 11 ezer néző, v.: Marciniak (lengyel)
Gólszerző:
Sidibe (56., 11-esből)
Sárga lap:
Sidibe (52.), Bódi (82.)

Debreceni VSC: Novakovic – Jovanovic, Máté P., Mészáros N., Korhut – Mihelic (Bódi, 32.), Zsidai, Varga J., Szakály P. (Bouadla, 80.) – Sidibe, Volas (Seydi, 62.)

BATE Boriszov: Chernik – M. Volodko, Filipenko, Hagus, Poljakov – A. Volodko (Karnickij, 81.), Olehnovic, Gordejcuk (Krivec, 62.), Aleksijevic (Pavlov, 59.) – Rodionov, Sihnevic.

2. FÉLIDŐ

94. PERC: Vége, 1-0-ra nyert a Debrecen!

92. PERC: Ahh… Labdaszerzés után Bouadla tört kapura, remekül készített le az üresen érkező Seydinek, az ex-diósgyőri csatár viszont elügyetlenkedte a ziccert.

90. PERC: Négy perc lesz a ráadás.

88. PERC: A Debrecen az utóbbi percekben beszorította a BATE Boriszovot. Most lehetne nekik lőni még egyet.

85. PERC: Szépen felépített akció után Chernikhez került a labda, pedig ebben több volt. A támadás Bouadlától indult.

82. PERC: Bódi is besárgult.

80. PERC: Szakály helyett Bouadla a pályán.

75. PERC: Seydi kevergetett a balszélen, majd középre tette a labdát, de Sidibe méterekkel lemaradt róla.

73. PERC: Korhutnak kellett nagyot menteni a tizenhatoson belül egy szabadrúgás után. A fehéroroszok kezezést és büntetőt reklamáltak.

70. PERC: Rendületlenül védekezik a Loki. A debreceniek azt nyilatkozták a meccs előtt, hogy semmiképp sem akarnak gólt kapni, és jó lenne legalább egyet lőni. Ez eddig bejött.

66. PERC: Felpörgették az iramot a fehéroroszok, de komoly helyzet nélkül fociznak. Bár nem lehet biztosra menni, hiszen minden villanásukban ott van a veszély.

62. PERC: Csere itt is, ott is: Krivets és Seydi szállt be a meccsbe.

61. PERC: Hohóóó! Szakály ballal bombázott, Chernik bravúrral védett!

59. PERC: Paulau érkezett a pályára a BATE-nál.

58. PERC: A bekapott gól után azonnal elindultak előre a vendégek. Jó lenne ha nem kapna gólt a Debrecen.

56. PERC: GÓÓÓÓÓL!!!! 1-0! Sidibe magabiztosan a bal alsóba!

55. PERC: Tizenegyeshez jutott a Debrecen! Egy csúsztatás után Jovanovic tette vissza Sidibének a labdát, a fehérorosz kapus pedig elkaszálta a támadó lábát.

52. PERC: Sidibe kapta a meccs első sárgáját, talpalásért.

50. PERC: Jovanovic messziről tüzelt, de ez csemege volt Cherniknek.

48. PERC: Ápolás miatt állt a játék, Khagush maradt lent, de már vissza is tért a pályára.

46. PERC: Megy a meccs, csere nincs.

1. FÉLIDŐ

45+1. PERC: Vége az első félidőnek, 0-0.

45. PERC Bódi! Egy remek csel után 14 méterről csavart kapura, sajnos pont középre.

42. PERC: Korhut adott be a bal szélről, középen pedig Volas fejelt, de nem túl pontosan, a kaput sem találta el.

40. PERC: A kezdeti rohamok ellenére a Debrecen abszolút méltó partnere a fehérorosz együttesnek. 

37. PERC: Az eddigi legnagyobb helyzet! Szöglettel jött a Loki, Chernik elsőre ugyan fogta a labdát, de kiejtette, Máté Péter pedig belekotort, de a gólvonalon álló védő gyorsan tisztázni tudott.

33. PERC: Debreceni helyzet után Rodionov lőtt kapura, de erőtlen volt.

32. PERC: Kényszerű csere: a megsérült Rene Mihelic helyére Bódi Ádám állt be.

29. PERC: Jovanovic buktatta ellenfelét, a BATE megint veszélyes helyről jöhetett szabaddal, de Novakovic magabiztosan húzta le a labdát.

25. PERC: Átvette az irányítást a Debrecen, de egyelőre a kapu előtt pontatlanok a fehérmezesek.

22. PERC: Huhhhh. Egy debreceni szöglet után Sidibe remekül előzte meg a védőjét, majd vetődve csúsztatott, és alig tévesztett célt.

18. PERC: Na most eljutottak a hazaiak is a kapuig: Mihelic adott középre, de Sidibe nem számított a labdára.

15. PERC: Szépen adogatnak a vendégek, de egyelőre a debreceni védelem ellenáll.

13. PERC: Sajnos a Lokinak már momentumai sincsenek.

11. PERC: Signevich kapásból tüzelt, azután, hogy Korhut elszámította egy beadás ívét, Novakovic csak szemmel kísérte a labdát.

9. PERC: Megint egy BATE-helyzet… Volodko közelről tesztelte Novakovicot, aki szögletre mentett.

8. PERC: Signevoch kiszorított helyzetből tüzelt, de jócskán kaput tévesztett. Megköszönhetjük neki.

6. PERC: Hűha, a fehéroroszok majdnem 30 méterről végeztek el szabadrúgást, Novakovic kiöklözte a labdát, de pont az egyik BATE-játékos elé, aki kapásból tüzelt, de a játékszer elakadt a kapu előtt tömörülő védőkben.

5. PERC: Sokkal aktívabb a Debrecen, de ez érthető is, jó lenne minél előbb gólt szerezni.

2. PERC: Sidibe remekül csúsztatott, majd Szakáy passzát Volas bár átvette, lőni nem tudott. A hazaiaké az első helyzet.

1. PERC: A DVSC kezdte a meccset.

Fehérben játszik ma este a Debrecen, míg a BATE sárga-kékben. Jó a hangulat a Nagyerdei Stadionban, reméljük, a lefújás után is az marad.

Előzetes: Az a csapat, amely ebből a párosításból továbbjut, biztos résztvevője lesz valamelyik európai kupa főtáblás küzdelmeinek: a  negyedik kör győztesei a BL, vesztesei pedig az Európa Liga csoportküzdelmeiben lesznek érdekeltek.

Kondás Elemér együttese pénteken, az OTP Bank Liga nyitófordulójának keleti rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a Nyíregyházával, így a szakember nem lehetett maradéktalanul elégedett.
    
A keddi riválissal 2012-ben a legrangosabb európai kupasorozat ugyanezen szakaszában került szembe a hajdúsági csapat, amely az első mérkőzésen Ibrahima Sidibe góljával sokáig vezetett, ám a szenegáli támadó a 93. percben a saját kapujába is betalált – ennek ellenére a Debrecen kedvező helyzetből várhatta a visszavágót. A második találkozón azonban – Debrecenben – Mozoleszkij és Volodko góljaival 2-0-s vendégsiker született, így a fehéroroszok jutottak tovább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik