Foci

Számon kérjük Thomas Dollt

Úgy látjuk, a német edző a magyar átlaggal megegyező külföldi labdarúgókat igazolt. Új szerzeményei eddig nem bizonyították: velük erősebb a Fradi, mintha a rendelkezésre álló magyar játékosait favorizálná, vagy ha a magyar piacról szemezgetett volna.

Mondják, a Fradi edzője Thomas Doll nem bízik a magyar futballistákban, ezért bírálja a színvonalat és csak külföldről igazol. Persze, magunk is eleget írtunk a honi utánpótlásképzés minőségéről, no és az eredmények is azt mutatják, e téren nem állunk valami jól. De!

 

Elődje Ricardo Moniz is így gondolkodott, akkora volt a jövés-menés a zöldeknél, hogy csak na. A holland edzőnek meg lehet köszönni a sok tucatlégiós mellett Besicet, Jennert és Leonardót. Ők hárman legalább kiemelkedtek a honi pontvadászatból.

A német edző pénzügyi, szakmai, fegyelmi vagy éppen személyes okok miatt felszámolta a Moniz vonalat, és hozta helyettük a sajátját. Jött bizonyos Emir Dilaver (osztrák, Austria Wien), Tomislav Havojic (horvát, NK Istra 1961 Pula), Stjepan Kukuruzovic (svájci-horvát, FC Zürich), Benjamin Lauth (német, 1860 München),   Michal Nalepa (lengyel, Wisla Kraków).

Meg is kapták a bizalmat. A máltaiak elleni szenvedős továbbjutás, a Rijeka elleni kiesés és a vasárnapi győztes bajnoki nyitány  (3-1) alkalmával is ott voltak többnyire a kezdőben.

A baj az, hogy mi – a nézők – nem láttuk őket. Öt meccs alatt olyan halovány, átlagos produkciót nyújtott mindegyik, hogy tiszelettel kérdezzük: mitől jobb az a játékos a magyarnál, aki nem fér be a lengyel, a svájci, az osztrák, a horvát csapatába? A felsorolt öt meccsen látott a teljesítményhez miért kell külföldről játékost hozni? 

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Kecskemét-Ferencváros 1-3 (0-1)
Kecskemét, 2432 néző, v.: Iványi

Kecskeméti TE: Tujvel – Botka, Karan, Varga, Polyák – Kitl, Patvaros (Novák a szünetben), Savic (Balázs 64.), Eninful, Bebeto (Gréczi a szünetben) – Pavicevic (Novák a szünetben) 
    
Ferencváros: 
Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig – Somalia (Nalepa 83.), Gyömbér, Gera (Lauth 64.), Busai, Kukuruzovic (Nagy D. 70.) – Böde  

gólszerző: Kitl (63.) illetve Böde (26. 77. 86.)

kiállítva: Pavlovic (90.) 

sárga lap: Pavicevic (16.) illetve Pavlovic (85., 90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik