Foci

Mégsem a Chelsea játszik először a Fradi-stadionban

Augusztus 4.-én a Ferencváros és az ősi rivális Újpest öregfiúk csapatainak összecsapásával rendezik meg a zöld-fehérek új otthonának, a Groupama Aréna főpróbáját.

Az esemény csak félig lesz nyilvános, mert kizárólag a mérkőzés napjáig bérletet váltott szurkolók – jelen állás szerint több, mint ötezren vannak -, valamint a stadion építkezésében résztvevő munkások és hozzátartozóik tekinthetik meg a találkozót, mégpedig ingyen.  

 

A 20.30 órakor kezdődő találkozón tesztelik éles körülmények közt a világítást, a hangosítást, a brazíliai világbajnokságon is használt gólvonal-technológiát, valamint a Tracab Online elnevezésű mérkőzéselemző szoftvert, amely minden egyes játékos pályán nyújtott teljesítményéről folyamatosan szolgáltat adatokat, továbbá ellenőrzik, hogy jól működnek-e a kamerák, a 220 képernyő vagy a két eredményjelző.

Szintén kipróbálásra kerül a vénaszkenneres beléptető rendszer, amely használatának egyetlen célja, hogy kiszűrjék azokat, akik csak a rendbontás kedvéért járnak mérkőzésekre, de Szekeres Tamás, a stadiont üzemeltető Lagardére Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezető igazgatója mindenkit megnyugtatott, a szurkolók azonosítására vagy akár bűnüldözési célra felhasználni lehetetlen a rendszert. 

A meccs egyben jótékony célt is szolgál, ugyanis az összecsapás dedikált labdáját a szervezők elárverezik, és a befolyt összeget a Tűzoltó utcai Gyermekklinika támogatására fordítják.

Természetesen a hivatalos, nagy csinnadrattával járó augusztus 10-én esedékes megnyitó időpontja nem változott, de a Chelsea sztárjai ezek szerint már nem “szűz” gyepre léphetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik