Foci

Érdektelenségbe fulladt focizgatás

Nézőcsalogatónak indult a Galatasaray kispesti vendégjátéka, de a magyar közönség nem volt vevő a török sztárcsapatra. Így bántóan kevesen látták azt is, ahogy a vendégek könnyedén nyernek 2-1-re.

Hogy mit keres a tavaly előtti BL szezon negyeddöntős, a tavalyi nyolcaddöntős csapata Kispesten? Joggal kérdezhetik, de a válasz akkor, amikor a magyar csapatok fele már kihullott az európai kupaküzdelmekből, miközben javában zajlik a bajnokság is, addig Európa magasabban jegyzett futballkultúráiban még csak felkészülnek az augusztus végi bajnoki kezdésekre.

Így lehet, hogy miután a török Galatasaray két meccsét is lemondták az ausztriai edzőtáborban, ráadásul a két edző, Pietro Vierchowod (Honvéd) és Cesare Prandelli (Galata) jó barátságban van egymással segítségképp a Honvéd lett a beugró.

Egy nappal a bajnoki nyitány után (Honvéd-Dunaújváros 3-0)… a hazaiak nyilván tapasztalatot akartak szerezni, meg némi bevételt. Előbbi még akár sikerülhetett is, utóbbi azonban a mindössze 1000 néző ismeretében aligha jött össze, mi több, ennek az ezernek majd a felét a hazánkban élő törökök adták. Érdektelenség a köbön… 

Ahogy a mérkőzés után az olasz válogatott kispadját négy év és a világbajnokság után elhagyó Prandelli edző értékelt: “a Honvéd ellen olykor lassan és körülményesen futballozó” Galatasaray Burak Yilmaz két találatával simán nyert 2-1-re. A hazaiak találatát Vernes lőtte a 90. percben szabadrúgásból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik