Foci

Gera-gólpassz, Böde-tripla, három pont a Fradinak

A Ferencváros 3-1-re győzött a Kecskemét otthonában az OTP Bank Liga nyitófordulójában.

Gera Zoltán tíz év után tért vissza az NB I.-be, a KTE elleni első fordulóban kezdőként lépett pályára a zöld-fehérek színeiben.

Az első fél órában a Fradi játszott fölényben, ami gól formájában is megmutatkozott. Bő negyed órával a szünet előtt Gera lódult meg egy ellentámadással majd passzolt Böde elé, aki kíméletlenül a rövid felsőbe tűzte a lasztit.

 Fotó: MTI

A fordulást követően alább hagyott az FTC nyomása, a kecskemétiek mindent megtettek az egyenlítésért, ami össze is jött nekik. Novák beadását öklözte középre Dibusz, az ott érkező 17 esztendős Kitl lábáról pedig a hálóba pattant a játékszer.

A hajrában belehúzott Thomas Doll alakulata: Böde előbb egy remek akció végén stukkolt a jobb alsóba, majd pár perccel a lefújás előtt egy hatalmas védői hibát követően került ziccerbe, s meglőtte csapata és jó maga harmadik gólját.

A hosszabbításban Mateo Pavlovic megkapta második sárga lapját is, így idő előtt kellett az öltözőbe vonulnia.

A Ferencváros az Európa Ligától való búcsút követően tehát fel tudott állni, s számukra nagyon értékes három ponttal rajtoltak a 2014/15-ös idényben.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Kecskemét-Ferencváros 1-3 (0-1)
Kecskemét, 2432 néző, v.: Iványi

Kecskeméti TE: Tujvel – Botka, Karan, Varga, Polyák – Kitl, Patvaros (Novák a szünetben), Savic (Balázs 64.), Eninful, Bebeto (Gréczi a szünetben) – Pavicevic (Novák a szünetben) 
    
Ferencváros: 
Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig – Somalia (Nalepa 83.), Gyömbér, Gera (Lauth 64.), Busai, Kukuruzovic (Nagy D. 70.) – Böde  

gólszerző: Kitl (63.) illetve Böde (26. 77. 86.)

kiállítva: Pavlovic (90.) 

sárga lap: Pavicevic (16.) illetve Pavlovic (85., 90.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik