Foci

Mindhárom pontot elvitte Szombathelyről az Újpest

A lila-fehérek 1-0-ra győztek a Haladás vendégeként az NB I. első fordulójában.

Nagyon szervezetten kezdték a mérkőzést a felek, s bár az iramra nem lehetett panasza a publikumnak, az első 45 percben nem láthattak egyetlen helyzetet sem a találkozóra kilátogató szurkolók.

A térfélcserét követően nem sok minden változott, főként átlövésekkel próbálkoztak az együttesek, de igazán veszélyes kísérlet nem ment a kapuk irányába.

A hajrára rákapcsolt az UTE, aminek meg is lett az eredménye. Szűk tíz perccel az összecsapás vége előtt Suljic csinált meg egy finom cselt a 16-oson belül, majd tüzelt ballal, s bár Rózsa belepiszkált a lövésbe, a labda bepattant a hálóba.

A hátralévő kis időben ugyan próbált nyomni a házigazda, egyenlítési lehetőséget nem sikerült kialakítania a Haladásnak, így az Újpest bravúrgyőzelemmel kezdte a szezont.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Szombathelyi Haladás-Újpest 0-1 (0-0)
Szombathely, 3000 néző, v.: Solymosi

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Schimmer, Dvorschák, Devecseri, Katona M. – Nagy O. (Városi, 59.), Iszlai (Jancsó, 70.), Radó, Szakály A., Halmosi – Zamostny (Varga G., a szünetben)

Újpest FC: Balajcza – Litauszki, Heris, Andrade, Vadász (Nagy J., 66.) – Nagy G., Stanisavljevic, Balogh B., Vasiljevic, Simon K. (Forró, 92.) – Mboma (Suljic, 62.) 

gólszerző: Suljic (83.)

sárga lap: Katona (93.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik