Foci

Mészöly büszke a játékosaira

Az U19-es labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya boldogan nyilatkozott az Izrael elleni győzelem után.

Mint ismert, a magyar U19-esek két vereséggel kezdték a hazai rendezésű Európa-bajnokságot, amiért kaptak hideget-meleget a játékosok – még Mészöly Géza szövetségi kapitánytól is. Pénteken aztán a mieink búcsúzóul legyőzték Izraelt 2-1-re, ezzel pedig megszerezték a csoport harmadik helyét, ami azt jelenti, hogy a gárda indulhat a jövő évi U20-as világbajnokságon.


Fotó: mlsz.hu

„Az első két mérkőzés után kemény kritikával éltem a játékosok kapcsán, ezért most azzal kezdenem, hogy roppant büszke vagyok rájuk – mondta Mészöly az mlsz.hu-nak. – Nem volt könnyű felállni a két vereség után, mindenkinek nehéz volt túltenni magát a csalódáson, de végül elképesztő tartásról tett tanúbizonyságot a keret minden egyes tagja. Köszönöm a srácoknak, hogy kibírtak engem, és átvészelték a nehézségeket. A mérkőzés óriási küzdelmet hozott, de a srácok az utolsó erőtartalékaikat is bevetve harcoltak, és megérdemelten érték el a mai sikert. Voltak nehéz pillanatok a mérkőzésen, de mindenki tökéletes mentalitással játszott, helyükön volt a szívük, ha nehéz helyzetbe is kerültek, nagyokat mentve tartották meg az előnyt a második félidőben.”

Mészöly Géza szerint a meccsen férfivá értek a játékosai:

„Mindenki szerette volna megmutatni, hogy több van ebben a csapatban, mint amit az első két mérkőzésen mutatott. Hallottuk a visszajelzéseket, olvastuk a részben jogos, részben túlzó kritikákat, és a játékosok mindenáron be akarták bizonyítani, hogy érdemesek a szurkolók szeretetére. Azt mondtam már a torna előtt is a futballistáknak, hogy július 25-ére férfivá kell érniük, és úgy gondolom, a meccs végén tizennyolc férfi jött le a pályáról. Szeretném megköszönni a közönség támogatását is, mert hihetetlen segítséget jelentettek a csapatnak a mai napon, közösen értük el a kitűzött célunkat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik