Foci

Nyíregyházán ikszelt a Loki

Egy félidő után még vezetett az OTP Bank Liga címvédője, de be kellett érnie az 1-1-es döntetlennel. Sőt, a végén még a hazaiak tettek többet a győzelem megszerzéséért.


Fotó: MTI

Elkezdődött a magyar labdarúgó-bajnokság 2014-15-ös szezonja, a címvédő DVSC-TEVA keleti riválisához, az újonc Nyíregyházához látogatott. A hét közben a Bajnokok Ligája-selejtezőjében továbbjutó Loki kezdte jobban a meccset, már a 6. percben kapufát lőtt Bódi révén, a szünet előtt nem sokkal pedig a vezetést is megszerezte, Seydi volt eredményes (0-1).

A második felvonásban már megvoltak a Szpari lehetőségei is, majd Abdouraman harcolt ki – véleményes – büntetőt, Pekár pedig higgadtan értékesítette a tizenegyest a 73. percben (1-1). A gól meghozta a hazaiak kedvét, több lehetősége is volt a Nyíregyházának, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

Több találat már nem született – debreceni oldalon Seydi lőtt fölé ígéretes helyzetből -, 1-1-gyel indult a szezon. Ráadásul egy jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Nyíregyháza, 4000 néző, v.: Kassai

Nyíregyháza Spartacus – DVSC-TEVA 1-1 (0-1)

Nyíregyháza: Balogh – Szokol, Rubus, Póti, Jánvári – Spitzmüller, Huszák (Abdouraman, a szünetben), Koller (Pákolicz, 60.), Pekár, Rezes (Sándor, 77.) – Bajzát

Debrecen: Poleksic – Lázár, Morozov, Brkovic, Ferenczi J. – Ludánszki (Damahou, 66.), Zsidai, Vadnai, Bódi (Szakály, 55.) – Seydi, Tisza (Mihelic, 63.)

Gólszerző: Pekár (73., 11-esből), illetve Seydi (40.)

Sárga lap: Bajzát (68.), illetve Ludánszki (59.), Morozov (81.), Lázár (91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik