Foci

A futballvezér megmagyarázza a belga jelentést

A Budapest Honvéd FC tulajdonosa a Sport TV Mai helyzet című műsorában többek között a Double Pass által végzett felméréséről és annak sajtóvisszhangjáról is beszélt. Szerinte szó sincs jelentésről, egyelőre csak felmérés zajlik.

George F. Hemingway, aki egyúttal az MLSZ NB1-es bizottságának elnöke is elmondta, a magyar futballt, az akadémiai rendszert átvizsgáló belga Double Pass cég nem jelentést tett le az asztalra, pusztán az MLSZ hároméves megbízásának első fázisában egy előzetes felmérést végzett, a jelentést a harmadik fázisban, majd 2016-ban készítik el.

 
George F. Hemingway, alias Szabó György, a Honvéd tulajdonosa
Fotó: MTI 

„A Double Pass felmérésében az edzői munka, a képzés maga talán 10-15 százalékot jelent, egy pont a 9 közül. Ez lehet, hogy sokakat meglep, de nem ez volt a felmérés célja. Láttam, megjelentek mindenféle felmérések, sőt a sajtó csámcsogott is, hogy a felcsúti akadémia csak 9., vagy 10. Ez totális nonszensz, ilyen dolog nincs, ez egy felmérés, ami azt jelenti, hogy különböző kategóriákban kinek mit kell csinálni” – fogalmazott a Honvéd tulajdonosa. 

A Honvédnál is jártak a Double Pass munkatársai és nekik is megmondták, hogy mit. „Megmondták, hogy mik azok a dolgok strukturálisan, amit szeretnének, hogy máshogy csináljunk. A következő szezonban, 2014/15-ben ezeket a dolgokat mi megcsináljuk, és felállítjuk azt a struktúrát, ami Németországban, Hollandiában, Belgiumban van. Hogy ez okosság vagy butaság, én nem tudom, de az biztos, hogy 10 évvel ezelőtt a német labdarúgás utánpótlásképzése ugyanott állt körülbelül ahol a miénk, és tessék megnézni, mit csináltak a németek, a belgák, a hollandok a világbajnokságon” – árulta el a klubvezető, mi lesz a következő évben a Honvédnál. 

Az MLSZ NB1-es bizottságának elnöke végezetül hozzátette: “A magyar labdarúgás az elmúlt 30 évben borzalmasan el volt hanyagolva. 3-4 évvel ezelőtt megindult egy munka, egy jó folyamat. Számon kérni az eredményeket a folyamat első ötödének a befejezésekor, az nonszensz.”

Érdekes, hogy a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapja is azt állítja: “a belga Double Pass cég jelentést készített a honi futballakadémiák, köztük a Puskás Akadémia működéséről, de az több hibaponttal tarkított. Az MLSZ felkérésére készült összefoglaló a Puskás Akadémiát téves adatok alapján rangsorolta, de az egyes negatívumok ellenére több ponton is kiválóan teljesített a PFLA. Tajti József, az akadémia szakmai igazgatója szerint a gyengeségek egy egész rendszernek a gyengeségei.” A témában nyilatkozó szakmai igazgatóval készült VIDEÓ ITT nézhető meg!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik