Foci

Mészöly: Akkor sem nyerünk, ha behugyozunk

A magyar válogatott az osztrákok után Portugália ellen is leszerepelt az U19-es Európa-bajnokságon: a luzitánok hatot lőttek nekünk, Mészöly Géza ki is borult.

Korosztályos csapatunknak nagyon nem ment a játék kedd este, buta egyéni hibák és rossz megoldások jellemezték a mérkőzést, így nem csoda, hogy kikaptunk a portugáloktól. Az talán már igen, hogy 6-1-re, de annak tükrében, hogy 12 perc alatt már 2-0-ra is vezethettek volna a luzitánok, mindent elmond a két csapat erősségéről.

A lefújás utáni sajtótájékoztatón Mészöly Géza szövetségi edző dühösen értékelte a válogatott teljesítményét.

 Fotó: MTI

“Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Ismertük a portugálokat. Kétszer játszottunk velük, láttuk az első meccsüket, nagyon jól játszottak, egyénileg is kiválóak voltak. Úgy érzem, megint egyéni hibák döntöttek. Asztalos a tizenegyesnél, Tamás Krisztián a második gól előtt rontott. Olyan hibákat ejtettünk védekezésben, amiket a portugálok azonnal kihasználtak. Sikerült ezen a meccsen is gólt szereznünk, ez kicsit vissza adhatta volna a méltóságunkat, de a fegyelmezetlenség miatt egy szégyenteljes vereség lett a vége. A gólkülönbség sem mindegy, mert Izrael ellen így már nem jó az iksz” – kezdte mondandóját Mészöly.

“Én is vállalom a felelősséget, de felháborító, néhány kulcsjátékos – mint Tamás Krisztián, Kalmár Zsolt vagy Nagy Dominik – mit művelt a pályán. Ez tanuló időszak nekünk. Itt kőkemény csapatok vannak. Ausztriát meg kellett volna vernünk! Portugáliát akkor sem vertük volna meg, ha behugyozunk. És ha az osztrákokat legyőzzük, ez a mérkőzés is más lett volna.”

A magyar válogatott az utolsó csoportkörben Izraellel találkozik. Győzelem esetén a harmadik helyen zárnánk, bár ez az előző két meccset látva csoda lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik