Foci

Huszti visszautasíthatatlan ajánlatot kapott

Huszti Szabolcs két és fél éves szerződést kötött a kínai Csangcsun Jataj focicsapatával.

Ugyan a napokban szárnyra kaptak olyan „rémhírek”, hogy kútba esik a 31 éves magyar szélső Kínába szerződése, kedden hivatalossá vált a transzfer: Huszti Szabolcs a Csangcsun Jataj focistája lett. A Hannovert elhagyó 51-szeres válogatott játékos átesett már az orvosi vizsgálatokon, megkapta a vízumát és aláírta két és fél évre szóló szerződését. Szerdától már együtt készülhet új együttesével.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Kalandos néhány napon vagyunk túl, megérkeztünk Hongkongba, ahonnan nem tudtunk tovább repülni a tájfun miatt, és a vízumra is várni kellett. Ha nem is volt sima átigazolás, végül aláírtam a szerződést. Olyan ajánlatot kaptam, amit muszáj volt elfogadni, és bár egy új világba, egy új ország bajnokságába csöppentem, a futball az futball – azon leszek, hogy a legjobbamat nyújtsam itt is. Sokat köszönhetek a Hannovernek, ahogy ők is nekem, hiszen anno dupla áron, most pedig nagyjából tízszeres áron értékesített a klub. Ezért is mondtam: sok Huszti-transzfert kívánok még az egyesületnek! Fárasztó volt ez a hét, meg is viselt, de immár csak a csapatomra koncentrálok, az előttünk álló 15 mérkőzésre. Hamarosan a családom is utazik utánam, akik nélkül természetesen bele sem vágtam volna az egészbe” – idézi Husztit az ügyeit képviselő F-Group menedzseriroda közleménye.

Filipovics Vladan arról beszélt, hogyan is jött létre a transzfer:

„Kicsit elhúzódott az aláírás, de a lényeg, hogy végül sikerült megkötni a szerződést. Nem volt egyszerű menet… A két klub hosszan egyezkedett, mielőtt a kínai vezetőség elkezdhette a tárgyalást Szabolccsal. A Hannover több ajánlatot is visszadobott, de végül megállapodtak a felek. Hogy miért Kína? A német vezetőség olyan kivásárlási árat jelölt meg, amit Bundesliga-csapat aligha fizetett volna ki Husztiért – sőt, nem is akarta rivális együttesnek eladni. Több országba is ajánlottam, de amikor a Csangcsun Jataj elnöke meglátta a róla készült anyagot, eldöntötte: Huszti Szabolcs kell neki! Az elmúlt két évben több klasszis játékos is Kínába szerződött és Szabit is sztárnak igazolták.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik