Foci

Mészöly sajnálja, hogy így alakult

Az U19-es labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pár játékosára rá sem ismert.


Fotó: mlsz.hu

A mondás szerint a rossz főpróbát jó előadás követi. Nos, erre az állításra rácáfolt a magyar U19-es labdarúgó-válogatott, amely előbb kikapott, majd ikszelt Üzbegisztánnal a hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt, majd a torna nyitányán 3-1-es vereséget szenvedett Ausztria ellen. Nem kezdte rosszul a meccset a magyar csapat, de negyed óra után az osztrákok két gólt szereztek gyors egymásutánban, ezzel pedig gyakorlatilag meg is pecsételődött Mészöly Géza együttesének sorsa.

„Nagyon sajnálom, hogy így alakult a mérkőzés. Megilletődve kezdtünk, több játékosunk is gyenge teljesítményt nyújtott, az egyéni hibákat pedig az osztrákok egyből kihasználták. Amikor pedig a második félidő elején végre megmutathatta volna a csapat, mit is tud igazából, egy eladott labda után szabadrúgáshoz jutottak az osztrákok, és jött az újabb lelki trauma a harmadik gól képében. A cseréknek köszönhetően azért sikerült felállnunk, és voltak ígéretes akciónk, ami a közönséget is lázba hozta, köszönöm nekik, hogy végig a csapat mellett voltak” – idézi Mészölyt az origo.hu.

A korosztályos válogatott szövetségi kapitánya azt is mondta, hogy a meccs elején pár játékosára rá sem ismert, többen is sok hibával játszottak. Hozzátette: kedden a portugálok ellen ennél jóval több kell és személyi változások is várhatóak a csapatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik