Foci

A nagy ünneplésben megsérült a vb-trófea

A német válogatott a vb-győzelem után kárt tett a kupában.

Miután Schweinsteigerék a brazíliai fináléban legyőzték az argentinokat, komoly bulizásba kezdtek, és országjáró körútra indultak a világbajnoki trófeával. Az egyik ilyen buliban aztán történt egy kis baleset.

A Német Labdarúgó Szövetség elnöke, Wolfgang Niersbach elmondta: “A kupa egy picit megsérült, megcsorbult. De nem kell aggódni, van egy szakemberünk, aki kijavítja a hibát.”

Fotó: Europress Fotóügynökség

Persze nem az eredeti trófeáról van szó, hiszen azt Svájcban, a FIFA székházában őrzik, hanem arról a másolatról, amit minden győztes megkap a döntő után.

Egyébként nem ez volt az első ilyen eset, 2002-ben például Rudi Assauer, a Schlake menedzsere a bajnoki kupát ejtette le a csapatot szállító buszról. A “Salátástálban” akkor 32 ezer eurós kár keletkezett. 2011-ben pedig Sergio Ramos járt hasonló módon a Spanyol Kupa fináléját követően, amikor három méter magasból ejtette el a serleget, amin át is hajtott a busz.

A németekkel kapcsolatban az utóbbi napokban kicsit azért elszaladt a ló: Thomas Müller például beszólt egy riporternőnek, a csapat hat tagja pedig az argentinokat gúnyolta ki az ünneplés során.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik