Foci

Na mi volt Löw számára a vb-pillanat? Nem, nem az.

Joachim Löw, a vasárnap óta világbajnok német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya számára a vb-döntő is nagy élmény volt, mégis az elmúlt hónap legszebb pillanata számára a brazilverés után jött el.

A Nationalelf hosszabbítás után nyert 1-0-ra Argentína ellen a brazíliai vb vasárnapi, Rio de Janeiró-i döntőjében. A győztes gólt Mario Götze szerezte, és Joachim Löw a bild.de kérdésére elárulta, a találatot még egyetlenegyszer sem tudta visszanézni a televízióban.

“Ezt a 113. percet újra meg kell néznem – és egyszerűen kiélvezni” – mondta a német kapitány, aki arra is kitért, melyik volt számára a világbajnokság legszebb pillanata. Az ember azt gondolná, hogy ez valamikor a bizonyos 113. perc után jöhetett el, de nem, a szakvezetőre jellemzően más volt a legkatartikusabb élménye.

“Amikor az elődöntőben 7-1-re megvertük a házigazdákat, s utána elindultunk a repülőtérre, majd onnan a hotelbe.a brazilok kint álltak az utcákon, s megtapsoltak bennünket annak ellenére, hogy a csapatuk történelmi vereséget szenvedett. Ezrek ünnepeltek minket, számomra ez volt a legcsodálatosabb érzés a tornán. Ezt soha nem fogom elfelejteni” – mesélte Joachim Löw.

Hogy mit is jelent ez a diadal a jövőre nézve, mit jelent a német futballnak, és mit jelent személyesen a szakvezetőnek? “Még időre van szükségem ahhoz, hogy a helyükre kerüljenek a dolgok. Jelenleg még “túlpörgött” állapotban vagyok, tele érzelmekkel és adrenalinnal. Egyvalami azonban biztos: világbajnoknak lenni jó érzés” – hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik