Foci

Van Gaal türelmesen vág bele a manchesteri kalandba

A holland szakember megadja a United mostani játékosainak a bizonyítási lehetőséget.Michael Carrick hetekre kidőlt.

Csütörtökön megtartotta első sajtótájékoztatóját a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsereként Louis van Gaal. A holland válogatottat világbajnoki bronzig vezető szakember rögtön hangzatos nyilatkozatot tett:

„Ez a legnagyobb és legnevesebb klub, amit valaha irányítottam. Ugyanakkor évről évre bizonyítanod kell, hogy te vagy a legnagyobb. Dolgoztam már az Ajaxnál, az elsőszámú holland csapatnál. Irányítottam a Bayern Münchent, Németország legnagyobb klubját. És a Barcelonát is, ami meglátásom szerint Spanyolország topklubja” – idézi az Europsort a 62 esztendős holland trénert.

„A Manchester United a hetedik lett az előző szezonban, de abban bízom, hogy ebben az idényben mi leszünk a legjobb angol csapat.”


Fotó: Europress Fotóügynökség

A BBC is idézett a szakembertől, így megtudtuk azt is, hogy Sir Alex Ferguson, a klub legendás menedzsere külön gratulált van Gaalnak a kinevezéshez és egy kávé mellett elcsevegtek a csapatról is. A holland megjegyezte, hogy borozni jobban szeret Fergusonnal.

Louis van Gaal azt is elárulta, hogy szeretné azt a filozófiát továbbvinni a Manchester Unitednél, amit a skót kolléga honosított meg a klubnál.

Ami a csapatot illeti, a keret tagjai három-négy hetet kapnak a bizonyításra, ezt követően várható új játékosok érkezése. Hogy ki lesz a csapatkapitány, még nyitott kérdés, van Gaal ezt jól át szeretné gondolni. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy Michael Carrick edzés közben megsérült, tízhetes kihagyás vár rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik