Foci

„Spori, ez a döntő?”

Christoph Kramer, a világbajnok német együttes középpályása nem tudta, hol van.

Christoph Kramer, a német válogatott középpályása a játékvezetőtől kérdezte meg, hogy a döntőben játszik-e, miután erős ütést kapott a fejére a brazíliai labdarúgó-világbajnokság fináléjában. A mérkőzést vezető olasz Nicola Rizzoli szerint Kramer nagyon zavarodott volt, miután az Argentína ellen 1-0-ra megnyert mérkőzés 17. percében ütközött Ezequiel Garayjal:

“Nem sokkal az ütközés után azt kérdezte tőlem: Spori, ez a döntő?” – nyilatkozta Rizzoli a Gazzetta dello Sport napilapnak. A bíró elmondta, először azt hitte, a 23 éves játékos tréfál, ám amikor Kramer másodszor is rákérdezett, hogy tényleg a fináléban játszik-e, igennel válaszolt. “Erre ennyit mondott: Köszönöm, fontos volt, hogy tudjam ezt.”

Rizzoli jelezte a Nationalelf középpályásának, Bastian Schweinsteigernek, hogy Kramerrel nincs minden rendben, a játékos mégis további 14 percig a pályán maradt, amíg Joachim Löw szövetségi kapitány be nem cserélte helyette Andre Schürrlét.

Videó – Kramer és Garay ütközése:

Rizzoli kitért arra is, miért nem mutatta fel a második sárga lapot Sergio Agüerónak, akinek az ütése nyomán felszakadt Schweinsteiger arcbőre.

“Nem láttam szándékosnak a mozdulatot, ezért nem adtam lapot. Lehet, hogy rosszul döntöttem” – mondta a 42 éves játékvezető, majd beszélt arról az esetről is, amikor a német hálóőr, Manuel Neuer a labdával együtt letarolta Gonzalo Higuaint is.

“Hibáztam, amiért a németek javára ítéltem kifelé szabadrúgást, mert nem történt semmi. De miért lett volna büntető? Neuer a labdát ütötte el előbb, s csak aztán ért a csatárhoz” – indokolta döntését Rizzoli.

Már foglalkoztunk egy cikkben Rizzoli produkciójával: Puhl Sándor négy kiállítást hiányolt a vb-döntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik