Foci

Puhl Sándor ízekre szedte a vb-döntő játékvezetőjét

A sport televízió szakkommentátora az nso.hu-nak nyilatkozva négy kiállítást hiányolt a világbajnoki döntőről. Két németet és két argentint küldött volna zuhanyozni. Utólag. Lehet vele vitatkozni.

Az olasz Nicola Rizzolit érte az a megtiszteltetés, hogy a brazíliai világbajnokság fináléját dirigálhassa. Németország a hosszabbítás 113. percében szerzett Götze góllal 1-0-ra legyőzte Argentínát – ez már történelem.

Puhl Sándor a játékvezetést szedte ízekre, amikor kijelentette: elmaradt négy kiállítás és két büntető.

“Soroljam? Benedikt Höwedes felrúgott Pablo Zabaleta combjára, az egyből piros.”

 

“Aztán az argentin védő, Ezequiel Garay elütötte a tizenhatosnál Christoph Kramert, kiállítás és büntető, védő így nem ütközhet…”

“… Sergio Agüero odaütött Bastian Schweinsteigernek úgy, hogy már volt egy sárga lapja,…”

 

“…és aztán ott volt Manuel Neuer kijövetele. Az rendben volt? Ha valaki a mezőnyben úgy rúgja el a labdát, hogy közben a másik lábával eltalálja a védő lábát, akkor az szabálytalan. Itt is ez történt, csak itt előbb kézzel ért a labdába, majd utána a térdével érte el a támadó fejét. Isteni szerencse, hogy nem történt súlyos sérülés.

Neuer tarolni akart, azért jött ki így, hogy tekintélyt parancsoljon magának, és elvegye a támadók kedvét attól is, hogy felugorjanak. Ezt azonban így nem lehet, mert nagyon veszélyes.

Az eset után egy pillanatra ő is érzete, hogy baj lehet, a játékosok mimikája sok mindent elárul, látszott rajta, hogy megijedt. Ez piros, de minimum sárga és büntető. Most mégis összességében mindenki elégedett a játékvezetéssel, és senki sem beszél ezekről a hibákról.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik