Foci

Mészöly Géza keretet hirdetett

18 játékos alkotja a hazai rendezésű Európa-bajnokságon szereplő U19-es labdarúgó-válogatottat.

A csakfoci.hu cikke szerint a magyar együttes szövetségi kapitánya, Mészöly Géza kihirdette az Eb-keretet. A csapatban többségben vannak a Győri ETO játékosai, az itthon játszókon kívül pedig négy légiós is helyet kapott az együttesben.

A mieink szombaton kezdik meg a szereplést az Európa-bajnokságon, az első ellenfél Ausztria lesz a Szusza Ferenc Stadionban. Izrael és Portugália tagja még az A jelű kvartettnek, míg a B csoportban Bulgária, Németország, Szerbia és Ukrajna szerepel. Négy helyszínen, Győrben, Pápán, Felcsúton és Budapesten zajlanak majd a küzdelmek.

A Mészöly Géza vezette magyar válogatott célja a jövő évi U20-as világbajnokságra való kijutás, ehhez az első hatban, vagyis csoportjában az első háromban kell végeznie a csapatnak.

A magyar U19-es válogatott Eb-kerete

Kapusok: Székely György (1860 München), Hrabina Alex (Nyíregyháza)

Védők: Talabér Attila (MTK), Asztalos Dávid (MTK), Bobál Dávid (Honvéd), Lenzsér Bence (Győri ETO FC), Tamás Krisztián (AC Milan), Forgács Dávid (Atalanta)

Középpályások: Nagy Dominik (FTC), Németh Márió (Szombathelyi Haladás), Mervó Bence (Győri ETO FC), Kalmár Zsolt (Győri ETO FC), Medgyes Zoltán (Szombathelyi Haladás)

Támadók: Zsótér Donát (Videoton FC), Farkas Zoltán (Győri ETO FC), Bobál Gergely (Honvéd), Balogh Norbert (DVSC), Varga Szabolcs (Heerenveen)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik