Foci

A világbajnok németek megint bunkók voltak

A berlini népünnepély egyik műsorszámaként, a csapat hat tagja - Klose, Götze, André Schürrle, Shkodran Mustafi, Roman Weidenfeller és Toni Kroos kifigurázta a döntőben legyőzött argentinokat. 

Úgy látszik a német játékosok közül néhányra “túlzottan nagy ez a világbajnoki mellény…” Thomas Müller tapló beszólása után most itt egy újabb videó, ami immár a német közvéleményt is megosztja.

 

A német labdarúgó-szövetség (DFB) egy luxusüdülőnek beillő edzőtábort építtetett a Nationalelfnek a brazíliai világbajnokságra Porto Seguro térségében, az Atlanti-óceán partján, ahol a játékosok lakóközösségekbe osztva éltek. A világbajnoki cím megszerzése után mindegyik csoport kitalált egy-egy műsorszámot a keddi berlini fogadásra, amelyen több százezren ünnepelték a hazatérő győzteseket. 

Az egyik csoport – Klose, Götze, André Schürrle, Shkodran Mustafi, Roman Weidenfeller és Toni Kroos -összegörnyedve evickélt be a színpadra, és azt skandálták, hogy “így mennek a gauchók (argentin őslakosok), a gauchók így mennek”, majd felegyenesedve, kidüllesztett mellel vonultak tovább, és azt harsogták, hogy “így mennek a németek, a németek így mennek”. 

Az akció nagy visszhangot váltott ki a közösségi portálokon. Az egyik fő véleményáramlat szerint Kloséék mutatványa méltatlan a végig sportszerűen küzdő és a pályán kívül is példamutatóan viselkedő csapathoz, és olyan öngól volt, amellyel az utolsó pillanatban elrontották a válogatott szereplését, hiszen megsértették az argentinok nemzeti büszkeségét.

A másik meghatározó vélemény szerint a performansz a német stadionokban jellemző szurkolói közösségépítő játékok finomabb, ártalmatlanabb fajtájából való, és szóra sem érdemes, a berlini “gauchózás” csak rosszul elsült, ártalmatlan tréfa.

A jó magyar nyelvnek két elcsépelt frázisa is van az esetre, természetesen a két végletből. Egyrészt ugye a győztesnek van mire nagyképűnek lennie, másrészt viszont a szerénység a győztesek erénye.

Tartalmilag hozzánk ez utóbbi áll közelebb..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik