Foci

Melyik volt a vb legszebb gólja?

Szavazásra invitáljuk olvasóinkat: összeszedtünk öt találatot a brazíliai vébéről, ezek közül kell kiválasztani a legszebbet.

Vasárnap este Németország győzelmével véget ért a 2014-es labdarúgó-világbajnokság. Mario Götze szenzációs mozdulattal vette be a hosszabbításban Argentína kapuját, azonban ha felidézzük a brazíliai vb legszebb találatait, talán a top5-be nem fér be. Mi ezeket próbáltuk ugyanis összeszedni – szavazni jobb oldalt tudnak majd.

Robin van Persie (Hollandia) Spanyolország ellen

A címvédőként érkező spanyol válogatott rögvest egy rangadóval indította a 2014-es mundialt, büntetőből pedig meg is szerezték a vezetést Hollandia ellen. Igen ám, csakhogy jött Robin van Persie, aki egy remekül kivitelezett fejessel csapta be Iker Casillast, a németalföldi együttes pedig a folytatásban földbe döngölte ellenfelét.

Tim Cahill (Ausztrália) Hollandia ellen

A hollandok ennél a gólnál is a pályán voltak, igaz nem örültek neki. Ugyan a meccs előtt gyakorlatilag mindenki elkönyvelte, hogy Hollandia simán nyerni fog, a Socceroos szerencsére megnehezítette a későbbi bronzérmes dolgát, így a vb egyik legpörgősebb mérkőzését láthattuk. Na, meg a veterán Tim Cahill bombagólját, aki Arjen Robben vezető találatára válaszolt postafordultával.

David Villa (Spanyolország) Ausztrália ellen

Az ötből már a harmadik gólnál járunk és még mindig nem hagytuk el a B csoportot. Keserű arcok léptek pályára a spanyol-ausztrál meccsen, mivel az utolsó forduló előtt már biztossá vált, hogy ez a két együttes utazik haza. Azért a spanyol válogatottsági gólrekorder, David Villa megmutatta, mi fán terem a gólszerzés, egy pimasz, ám technikailag rendkívül nehezen kivitelezhető, sarkazós mozdulattal mattolta Matthew Ryant. Stílusos búcsú volt ez a címeres meztől.

Xherdan Shaqiri (Svájc) Honduras ellen

A helvétek nyakán ott volt a kés az utolsó csoportmeccsen, így az európai együttesnek le kellett győznie a szívósnak mutatkozó Hondurast ahhoz, hogy biztosan továbbjusson. A Bayern München fiatalja, Xherdan Shaqiri vette a hátára csapatát és mesterhármassal lőtte tovább az egyenes kieséses szakaszba Svájcot. Az első gólját ráadásul nem fogjuk egy hamar elfelejteni.

James Rodríguez (Kolumbia) Uruguay ellen

A nyolcaddöntős meccs előtt és talán utána is a harapása miatt eltiltott Luis Suárez volt a fő beszédtéma. James Rodríguez ugyanakkor 90 percen keresztül elfeledtette velünk a vb legnagyob visszhangot kiváltó sztoriját, ugyanis a monacói középpályás kiemelkedően jó produkcióval rukkolt elő. Duplájával döntötte el a mérkőzést, az első gólja pedig igazán gyönyörű volt.

Úgy érzi nem válogattuk be a legjobb ötbe az Ön kedvencét? Ne habozzon! Írja meg nekünk kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik