Foci

Wundermannschaft

Németország megérdemelten világbajnok, Götze eldöntötte, és Schweinsteiger is túlélte a meccset.

A német-argentin találkozók sosem olyanok, mint amikor néhány asszonyka összejönnek pulcsit kötni, sokkal inkább egy MMA-verekedésre emlékeztet, 1990-ben sok híja nem volt, hogy komolyabb tömegbunyó alakuljon ki. Persze az is döntő volt, amit szintén a németek nyertek 1 góllal.

Most sokkal inkább a fociról szólt a döntő nagyobb része, és meglepő módon az argentinok támadtak jobban, sőt, gólt is szereztek. Igaz, 800 millió ember tudta azonnal, hogy Higuain lesen volt, míg ő maga csak néhány másodperccel később jött rá a problémára.

Óriási helyzetek voltak mindkét oldalon, kb percenként lehetett felhördülni, az arcunkhoz kapni, hogy eztmeghogyhagytadkiember, majd a második félidőre leült a játék, és megkezdődött a rombolás: keményebb szabálytalanságok, és valamiért Schweinsteiger módszeres klopfolása.

Szegény ember a végére már kb úgy nézett ki, mint Bruce Willis a Die Hard végén: koszos atléta, minden létező helyen van valami sebhelye, ami vérzik, nagyon megvolt a 80-as és 90-es évek akcióhősének fílingje. Amikor azért a szeme alá is kapott egyet, már kezdtem sajnálni, erre még a legutolsó pillanatban is valaki letarolta őt, hogy az utolsó csontja is sajogjon. Mit csinált, vagy mit mondhatott, ami miatt likvidálni akarták?

 

A meccs egyetlen gólját a Klose helyére beállt Götze szerezte, mesteri gól volt: futtában átveszi, majd kapásból ellövi Romero mellett, valami ilyesmit akartam tőle látni mindvégig. Végülis pont a legjobbkor jött ki belőle a zseni, jöhetett volna azért a rendes játékidőben és nem a hosszabbításban, de nem panaszkodunk a németekre, mert végre-valahára világbajnokok.

2006-ban láthattuk először a folyamat elejét, az átalakított német válogatottat, akkor még Jürgen Klinsmann vezérlete alatt, és most, 8 évvel később Jogi Löwnek sikerült beteljesítenie a nagy álmot. Ezalatt a 8 év alatt nagyon sokszor kóricáltak a győzelem kapujában, annyiszor, de annyiszor megérdemelték volna, hogy én magam őszintén igazságtalannak éreztem volna, ha ma sem sikerült volna győzniük.

Most vigyázzon a világ, mert nincs megállás. És még mindig fiatal csapat a Nationalelf.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik