Foci

Van Gaal: “Közös himnusz kell Manchesterben”

Louis van Gaal szerint a Manchester United legnagyobb problémája az, hogy nincs meg az a csapategység, ami a holland válogatottnál. Ezt szeretné majd elsajátíttatni a klubbal, amikor a következő szezon elején a kispadra ül.

Gyorsan pörög az élet Louis van Gaal holland szövetségi kapitány háza tájékán: jövő héttől már a Manchester Unitedet fogja dirigálni az Old Traffordon, miután a klub az előző szezonban mindössze a 7. helyen végzett a Premier League-ben egy nagyon erős kerettel, amelyből úgy látszik, hogy mégis hiányzott.

Fotó: Europress fotóügynökség

Az Oranje tegnap 3-0-ra győzte le a brazil válogatottat a világbajnoki bronzmérkőzésen, ahol Arjen Robben kulcsszerepet játszott. Van Gaal, aki a vörös ördögök „tengeren túli” menedzsere lesz (korábban csak brit és ír vezetőedzői voltak a csapatnak), valószínűleg szívesen látna Robin van Persie mellett még néhány holland játékost új klubjánál, ám Robben például nem szeretné otthagyni a Bayern Münchent.

„Remélem a manchesteri fiúk is ilyenek lesznek. Olyanokká kell válniuk, mintha közös himnuszt énekelnének.” – mondta van Gaal a bbc.com-nak. 

Fotó: Europress fotóügynökség 

A holland mester első mérkőzése az Old Traffordon egy Valencia elleni barátságos mérkőzés lesz augusztus 12-én. A 62 éves menedzser 3 éves szerződést írt alá az észak-angol klubbal, de azt mondja, ez a mostani holland válogatott mindig központi helyet fog elfoglalni a szívében.

„A legjobb háttérszemélyzettel dolgozhattam, ennél már csak a játékosok voltak jobbak. Remek társaság volt!” – tette hozzá, de már a manchesteri feladatok járnak a fejében.

„Remélem, a Unitednál is sikerül a legjobbat kihoznom magamból. Mindent megteszek majd ezért, remélem, a rajongók is elégedettek lesznek.”


Fotó: Europress fotóügynökség

Robben, aki háromszor talált a hálóba Brazíliában, úgy érzi, van Gaal volt a legfonosabb edző egész karrierje során.

„Különlegesen szoros viszonyom van vele, de az, hogy Manchesterbe igazoljak, nem opció.” – jelentette ki a 30 éves támadó.

Hogy lesz-e holland érkező az angol csapatnál, hamarosan kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik