Foci

Hollandia beárazta Brazíliát

Katasztrofális játékvezetés, 3 holland gól, rugdosódó brazilok a bronzmeccsen.

Van Gaal ugyan azt mondta, hogy magasról tesz erre a találkozóra, minek lejátszani, teljesen felesleges, feldob egy csapatot, és kész, ennyi. Ehhez képest feltette a lehető legerősebb kezdőt, és jelzett a braziloknak: jöjjetek csak, meg lesztek verve. És úgy bejött ez megint, mint a spanyolok ellen, a brazil válogatottnak esélye sem volt gólt szerezni.

Egyébként a meccs semleges szemmel szörnyű lehetett, a sporinak kb annyira volt fogalma a meccsről, mint nekem a matematikáról: eleve az a büntető nem volt büntető, cserébe Thiago Silva megúszott egy piros lapot, és a második gólnál ha csak egy hajszálra is, de lesen volt a holland szélső. Ennek ellenére Blind szép gólt lőtt, tovább növelhette az árát, most már ki merem jelenteni, hogy a jövő egyik sztárja a srác.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A második félidő tehát 2-0-ás holland előnnyel indult, akik a megszokott módon passzolgattak hátul, erre a brazilokban eltörhetett valami, mert  elég komoly szabálytalanságokat hoztak össze sok-sok rugdosódásokkal, amiket a bíró hol elengedett, hol nem, tulajdonképp teljesen találomra. Végezetül beleütötte az utolsó szöget a koporsójába, amikor Oscar buktatását műesésnek tudta be, és neki adott sárgát, holott Blind szabálytalan volt – igaz, az meg nem volt fair, hogy Oscar ezerrel beleszállt Blindbe, aki emiatt lesérült, reméljük nem komoly.

Robben rettenetesen lelkes volt most is, nálam Hollandia legjobbja volt ezen a tornán. Remekül játszott Wijnaldum is, aki a sérült Sneijder helyén kezdett, és szerzett is egy gólt. És aki a torna abszolút meglepetése: Ron Vlaar, aki tanári módon mutatta meg a braziloknak, ezen a tornán nem először, hogy hogyan kell védekezni. És David Luiz ér 50 milliót, aki a második gólnál pont oda fejelte a labdát, ahol egyetlen holland állt?

A brazilok ráadásul végig lélektelenül játszottak, tarkítva rugdosással (Clasie is lesérült egy keményebb rúgás után), gyakorlatilag esélyük sem volt a jól szervezett hollandok ellen, Scolari képtelen volt bármit is kitalálni van Gaal ellen – aki meghúzta az utolsó trollkodását is, és behozta Vormot Cillessen helyére, így mind a 23 holland pályára lépett a világbajnokságon. Cillessennek amúgy sem volt sok dolga, és az unatkozós-faltámasztós képből máris mém lett.

 Hollandia végül szépen búcsúzott, 3-0-ra legyőzve a brazilokat – találkozunk velük 2 év múlva Franciaországban, remélhetőleg egy végső győzelemre esélyes csapattal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik