Foci

Van Gaal: “Be akartam cserélni Krult”

Az argentinok ellen büntetőpárbajban búcsúzott Hollandia a világbajnokságtól. Az Oranje kapitányának nem volt lehetősége ismét kapust cserélni.

“Ha lett volna lehetőségem, akkor megint becserélem Krult Cillessen helyére, de mivel mindhárom cserémmel éltem korábban, így ezt nem tehettem meg” – mondta a meccs utáni nyilatkozatában Louis van Gaal.

“Martins Indit azért cseréltem le, mert volt már egy sárga lapja. De Jongot azért hoztam le, mert nem szerettem volna, hogy kiújuljon a sérülése. Van Persie pedig elfáradt, frissítenem kellett a hosszabbításban.”

Fotó: Europress fotóügynökség

A holland szakvezető ezt követően csapata és az argentinok játékáról ejtett pár szót.

“Nem játszottunk nagyot, de Argentína sem. Pályán volt Robben, van Persie, Messi és Lavezzi, de ez egy taktikai harc volt. Büntetőkkel kiesni a legfájdalmasabb forgatókönyv, amit el lehet képzelni.”

Van Gaal végezetül arról beszélt, hogy szerinte nincs értelme a harmadik helyért vívott csatának.

“Nem hiszem, hogy a bronzmeccseket le kéne játszani. Nem fair play, hogy egy nappal kevesebb időnk van a pihenésre, mint a braziloknak. Valamelyik csapat úgy fejezi majd be a tornát, hogy a világ legjobb négy válogatottja közt van, mégis két vereséggel zár. Már tíz évvel ezelőtt is mondtam, hogy ennek nincs értelme, ugyanis senki nem vigasztalódik egy harmadik hellyel.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik