Foci

Ők okozhatták a brazil égést

Romario, az 1994-es világbajnok brazil válogatott tagja, jelenlegi parlamenti képviselő szerint a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) elnökének és alelnökének is a "börtönben lenne a helye".

A 70-szeres válogatott csatár az internetes közösségi oldalakon megjelent nyílt levelében úgy vélte, Jose Maria Marin, a CBF elnöke, valamint helyettese, Marco Polo del Nero a felelős a hazai rendezésű vb keddi elődöntőjében a németektől elszenvedett 7-1-es vereségért.

Romario azt írta, a brazil futball válságos állapotban van, amelyet elsősorban a szövetségben zajló korrupció és a szervezet nem megfelelő irányítása idézett elő.


Fotó: Europress Fotóügynökség

“Labdarúgásunk az elmúlt években egyre rosszabb lett, mert olyan vezetők irányítják, akiknek fogalmuk sincs arról, hogyan kell bánni a labdával” – fejtette ki álláspontját a 48 esztendős politikus, aki szerint nem a játékosokat és Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitányt terheli a felelősség a csúfos, történelmi vereség miatt.

“A vezetők a VIP-lelátón ücsörögnek és élvezik a milliókat, amelyek a bankszámlájukra vándorolnak” – tette hozzá Romario, aki tavaly októberben a vb megrendezésének költségei miatt már kritizálta a CBF vezetőit, s a nemzetközi szövetséghez (FIFA) is volt néhány keresetlen szava: Joseph Blatter elnököt tolvajnak, Jerome Valcke főtitkárt pedig zsarolónak titulálta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik