Foci

Scolari: Tisztában vagyok vele, mi történt

A brazil szövetségi kapitányt egyelőre csak a szombati mérkőzés érdekli, a jövőjéről majd a bronzmeccs után beszél.

Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint az életnek mennie kell tovább azután is, hogy csapata kedden megsemmisítő, 7-1-es vereséget szenvedett a németektől a világbajnokság elődöntőjében.

“Tisztában vagyok vele, mi történt tegnap, tudom, milyen az, szégyenkezni. Ez olyan érzés, amelytől soha nem szabadulok majd, de az életnek mennie kell tovább”– jelentette ki szerdán a hazai válogatott edzőközpontjában újságírók előtt. – A játékosok megbirkóznak majd a történtekkel, ők továbbra is győztesek.”

Scolari szerint a lehető legrosszabb történt meg, “de az élet jó, senki sem fog meghalni emiatt”.

“Közösen aratjuk a győzelmet, együtt szenvedünk vereséget, vannak szép, de rossz pillanatok is” – folytatta Scolari, akit a sajtómegjelenésre a teljes szakmai stáb – a technikai igazgató Carlos Alberto Parreirával együtt – elkísért.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A válogatottal 2002-ben vb-győztes kapitány közölte, hogy még nem beszélt a szövetség vezetőivel a jövőjéről, majd csak a bronzmérkőzés után egyeztet velük.

“Hagyjanak bennünket játszani, a tornát befejezni, majd azután meglátjuk, mi fog történni. Van még egy mérkőzésünk szombaton, most azzal törődünk, miután a világbajnoki címről szőtt álmodozásunknak vége szakadt” – fogalmazott. Hozzátette: tisztában vannak vele, hogy a szombat nem sok mindenen változtat azután, ami kedden történt.

Parreira, aki az 1994-ben világbajnok csapatot irányította, a keddi mérkőzést szökőárhoz hasonlította, utalva arra, hogy a hazai együttes 18 perc alatt öt gólt kapott.

“A tegnapi mérkőzés atipikus volt, cunami söpört végig” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik