Foci

Nem lennék most brazil kezdőjátékos

Ilyen vérengzést a világháborúk óta nem láttunk.

Nem lennék most brazil válogatott kezdőjátékos, de még csak kerettag se. Nekik kell majd szembenézni a népharaggal, zavargással, zászlóégetésekkel, nyilvános pellenggére állítással, köpködéssel. Pedig nem történt más a futballpályán, mint hogy a német válogatott tette a dolgát, játszotta a játékát, és nem álltak meg a második, a harmadik, vagy a negyedik gólnál, egyszerűen addig mentek, ameddig akartak. A döntőig biztosan.

 

Őszintén szólva meccs előtt arra számítottam, hogy Jogi Löw fiai egy laza hármassal küldik le a brazilokat, egyszerűen jobban szervezett, erősebb csapat, és nem azzal voltak elfoglalva napokon keresztül, hogy Neymarért imádkozzanak. A három gól összejött, de 24 perc alatt, utoljára ilyen fílingem a holland-magyar 8-1 esetében volt. Ott egy haverral dumáltunk erről, mennyire fogunk kikapni: 4-0-át tippeltem, de nem egy félidő alatt, hanem összesen.

Szóval… ez van. Ha azt kérdezi valaki, mi különlegeset műveltek a németek, szét kell tárjam a karomat: semmilyen varázslatot nem vetettek be, a brazilok nem ettek tésztát a meccs előtt, és nem Neymar hiánya okozta a problémát. Jött Németország, hatékonyan legázolta a brazil válogatottat a blitzkrieggel. Azt hozzá merem tenni, hogy a brazilok már az első gólnál úgy összecsuklottak, mintha személyesen Zidane fejjel, illetve De Jong lábbal masszírozta volna meg a hasukat.

 

Nem csak a csapat, hanem személyesen Miroslav Klose is történelmet írt: megszerezte a 16. találatát, ezzel lehagyta a Fenomént, Ronaldót. Jól is játszott, láthatóan nem is örült annak, hogy Löw lecserélte. A másik, aki hatalmasat játszott a németek közül, az Neuer: ő sem állt neki alibizni, hanem kőkeményen védett mindent, amit lehetett, végül Oscar csak betalált neki, és egyikük sem volt boldog emiatt. Kivéve talán Ballack.

 

És persze a többieket is ki lehet emelni: Schürrle, mert két hatalmas gólt vágott, Müller, aki nyitotta a sort, Khedira, aki higgadtan gurított a kapuba, amikor kellett, Lahm, aki megint tanár volt a védelemben (bár őszintén szólva sok dolga nem akadt, azért kiosztott 2 gólpasszt).

Nem tudom, ki hogy van vele, de volt egy olyan érzésem végig, hogy a németek nem adtak ki mindent magukból, amit lehetett volna. Argentínának és Hollandiának fel kell kötni a gatyát, de nagyon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik