Foci

Mészöly Géza az agresszivitást hiányolta

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint pénteken jobb játékkal fog előrukkolni csapata.


Fotó: Facebook/MLSZ

Kedden felkészülési meccset játszott a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatottunk: Mészöly Géza csapata Telkiben kapott ki 2-1-re Üzbegisztán korosztályos csapatától. A szövetségi kapitány szerint egy vereség sosem jön jókor, de ezt egy idejében kapott pofonnak nevezte:

„Sok hibával játszottunk, de meggyőződésem, hogy ezeket tudjuk korrigálni a következő napokban. Tudtam, hogy nem leszünk még csúcsformában, de ennyire visszafogott játékra azért nem számítottam. Az elmúlt két hétben kemény felkészülést végeztünk, ez még benne volt a lábakban, fásultan, tompán játszottunk és ezúttal sajnos fejben sem voltak rendben a futballisták, koncentrációban alulmúlták a várakozásaimat. Üzbegisztán fegyelmezett, taktikus futballt mutatott, az ellenfél játékát jellemző agresszivitás volt az, ami talán a legjobban hiányzott tőlünk. Érezhető, hogy a játékosokat is nagyon bántja ez a vereség és még inkább a gyenge játék, biztos vagyok benne, hogy pénteken megmutatják, ennél sokkal jobb futballra képesek” – értékelte a mérkőzést az mlsz.hu-n Mészöly Géza.

Forgács Dávid, a magyar válogatott védője szerint is a fáradtság miatt nem ment a mieinknek:

„Elsősorban a dinamizmus hiányzott a játékunkból, nem voltunk kellően frissek, gyorsak, robbanékonyak, ezzel pedig éppen az egyik nagy erősségünket nem tudtuk használni.”

A magyar együttes legközelebb pénteken csap össze Üzbegisztánnal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik