Foci

Elszabadult a pokol Brazíliában az 1-7 után

Zavargások törtek ki, miután a válogatott megalázó vereséget szenvedett a németektől.

Sao Paulóban a szurkolók húsz buszt gyújtottak fel, de Curitibában is több buszt megrongáltak. Három autót is felgyújtottak. A meccsnek otthont adó Belo Horizontéban nyolc embert letartóztattak. Tizenketten megsérültek. A rendőrségnek több helyen is be kellett avatkoznia, hogy megakadályozza az erőszakos eseményeket – írja az nso.

A latimoport.hu szerint a szurkolók Sao Paulóban szétvertek egy elektronikus cikkeket áruló üzletet, több bolt kirakatát beverték. Sapopemba körzetében felgyújtották a buszpályaudvaron várakozó buszt, San Mateóban kereskedelmi központra támadtak. Itaquerában eltorlaszoltak egy utat, Villa Constanzában megint buszt égettek.

Recifében a rendőrség csak könnygázzal tudta megfékezni az indulatokat és megakadályozni a vandalizmust.

A hatóságok most attól tartanak, hogy heves tiltakozások kezdődnek azok részéről is, akik eleve nehezményezték, hogy az ország az oktatás és az egészségügy fejlesztése helyett sokat költött a világbajnokságra – a remélt eredmények pedig elmaradtak.

Luiz Felipe Scolari, a házigazda válogatott szövetségi kapitánya minden felelősséget magára vállalt, és elnézést kért a kiütéses vereségért.

Olvasói sztorik