Foci

1 labda, 2 játékos, 3 perc

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Red Bull Street Style, a világ legrangosabb freestyle foci versenyének hazai selejtezőjét. Szász Kitty, a sportág világbajnoka és Puskás Peti celeb mellé Rudolf Gergelyt, a válogatott csatárát is bevették a zsűribe.

Július 13-án, 17:00 órától – a foci VB döntő közvetítése előtt –, a Lánchíd pesti hídfőjének lábánál, a Raqpart bár teraszán 16 freestyler méri össze tudását a háromtagú szakmai zsűri és a közönség előtt. A tét nem kicsi, itt dől el, ki képviselheti hazánkat az idei Red Bull Street Style világbajnokságon, Brazíliában.

A freestyleban a szabályok igen egyszerűek: adott 3 perc, 2 játékos és 1 labda. A sportág szabadságának megfelelően, ahány versenyző annyi stílus jelenik meg a versenyeken, mindenki szabadon választhatja meg, milyen trükkökkel kápráztatja el a közönséget és a zsűrit. A freestyle foci egyenlő hangsúlyt fektet a technikára, a változatosságra és a stílusra is. Az a játékos nyerheti meg a Red Bull Street Style versenyét, aki legjobban képes ötvözni ezeket.

Szász Kitti 2011-ben Prágában, 2012-ben Olaszországban, majd 2013-ban Tokióban is megnyerte a sportág nem hivatalos világbajnokságát. A sajószentpéteri lány később olyan világsztárokkal trükközött együtt, mint a brazil Neymar és Lucas Moura, az olasz Inzaghi, Cannavaro és Materazzi, vagy a holland Davids.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik