Foci

1-7 ide vagy oda, Löw még mindig feszült

Talán nincs ember a földön, aki a világbajnokság első elődöntője előtt ezt a végeredményt tippelte volna, így csak a fogadóirodák és a németek örülnek önfeledten. Scolari edző magára vállalta a felelősséget, míg Löw már előrefele tekint és Messit, Van Persie-t és Robbent emlegeti.

A Joga Bonito, a futballszamba látványos halálának, a vb-elődöntő 1-7-es történelmi brazil-verésnek tán csak a fogadóirodák és a németek örültek. Utóbbiak biztosan. A brazilok 1920 óta nem szenvedtek 6 gólos vereséget, hetet eddig még soha nem kaptak.

Hogy mi okozta ezt a hatalmas különbséget a két csapat között az nyilván alaposabb szakmai, lélektani elemzést igényel, mi most inkább hagyatkozzunk sebtében a két kapitány mérkőzést követő nyilatkozatában rejlő okosságokra.

Látványos például, ahogy Joachim Löw, a Nationalelf szövetségi kapitánya  meccset követő értékelésében mennyire visszafogott, nem visszafelé, sokkal inkább előrefelé tekint. 

„Csodálatos, elképesztő eredmény ez, de nehogy elhiggyük, hogy ezzel vége!  Vár ránk a döntő, nem szállhatunk el. Ma este örülünk,de ettől még nem vagyunk legyőzhetetlenek. Nem szállhatunk el a kedd esti teljesítményünktől. Ott a dö, Argentína szervezett és erős ellenfél, és van Messije, Hollandia remekül futballozik, Van Persie és Robben a világ bármely csapata ellen képes meccset eldönteni”  – jelentette ki a “mészárlást” követő sajtótájékoztatón Löw edző, aki egy rövid gondolat erejéig kitért a 16 világbajnoki góljával szintén történelmet író Miroslav Kloséra is..

„Csodálatos rekord, amit szerintem csak Thomas Müller dönthet meg. Szenzációs teljesítményekkel érdemelte ki Miroslav Klose, hogy ő legyen a világbajnokságok gólrekordere. 36 éves, ez a negyedik világbajnoksága és még mindig képes megmutatni, mennyire életveszélyes csatár.”

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, elődöntő

Belo Horizonte, Játékvezető: Marco Rodríguez (mexikói)

Brazília – Németország 1-7 (0-5)

Brazília: Julio César – Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo – Luiz Gustavo, Fernandinho (Paulinho, a szünetben) – Hulk (Ramires, a szünetben), Oscar, Bernard – Fred (Willian, 70.) Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari

Németország: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels (Mertesacker, a szünetben), Höwedes – Khedira (Draxler, 76.), Schweinsteiger – Müller, Kroos, Özil – Klose (Schürrle, 58.) Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Gólszerző: Oscar (90.) illetve Müller (11.), Klose (23.), Kroos (25., 26.), Khedira (29.), Schürrle (69., 79.)

Sárga lap: Dante (68.)

Piros lap:

Olvasói sztorik