Foci

„Di Stéfano egy volt a Real Madriddal”

Rengetegen megemlékeztek a legendáról.

Jelenlegi sztárok, korábbi kiváló játékosok és a labdarúgás vezető alakjai is megemlékeztek a hétfőn elhunyt Alfredo Di Stéfanóról, a Real Madrid legendás futballistájáról, akinek koporsóját kedden elhelyezték a Santiago Bérnabeu Stadionban, hogy a szurkolók leróhassák kegyeletüket.

A háromszoros világbajnok brazil Pelé az argentin születésű Di Stéfano fontos szerepét emelte ki azzal kapcsolatban, hogy mára a latin-amerikai játékosok európai topcsapatokban szerepelnek: “Úttörő volt, és mindenekelőtt a sportág legendája” – írta a Twitteren Pelé.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Joseph Blatter a valaha volt legsokoldalúbb futballistának nevezte Di Stéfanót: “Nagyon szomorú vagyok a halála miatt, a kedvenc játékosom volt.”

Bobby Charlton, a Manchester United világbajnok és aranylabdás labdarúgója is méltatta Di Stéfanót: “A futballvilág egy nyugodt, intelligens játékost és nagyszerű embert veszített el. Sosem láttam olyan komplett labdarúgót, mint ő.”

A Real Madridban Di Stéfano játékosként 1953 és 1964 között szerepelt, edzőként pedig két ízben, összesen három szezonon keresztül vezette a blancókat. Florentino Pérez, a királyi gárda elnöke a klub történelmének legnagyobb futballistájaként említette:

“Reméltük, hogy ez a nap sosem jön el. Ő egy volt a Real Madriddal, rendkívül fontos szerepe volt abban, hogy létrejött a mítosz” – emlékezett a fővárosi egyesület tiszteletbeli elnökére Pérez.


Alfredo Di Stéfano koporsóját a Santiago Bérnabeu Stadionban helyezték el kedden
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid kétszeres aranylabdás portugál csatára így írt Twitter-oldalán Di Stéfano haláláról: “Ez egy nagyon szomorú nap számomra, valamint az összes madridista és az egész futballvilág számára.”

Lionel Messi, az argentin válogatott és az FC Barcelona négyszeres aranylabdás sztárja is elköszönt “don Alfredótól”: “Nagy legenda volt, pályán belül és kívül egyaránt.”

Gary Lineker, korábbi nyolcvanszoros angol válogatott csatár Di Stéfano góljairól emlékezett meg: “Minden idők egyik legnagyobbja ment el, aki öt egymást követő BEK-döntőben talált be.”

A Manchester Unitedet 27 évig irányító skót menedzser, Sir Alex Ferguson büszkének nevezte magát, amiért ismerhette a legendás támadót: “Az egyik legjobb játékos volt, nagyon nyugodt csatár, kiváló egyensúlyérzékkel.”

Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya is emlékezett Di Stéfanóra, aki az edzője volt utolsó idényeiben, melyeket játékosként a Real Madridnál töltött: “Jól ismertem őt, nagy veszteség, hogy távozott. Szomorú nap ez minden madridista számára.”

A kétszeres aranylabdás, ötszörös Bajnokcsapatok Európa Kupája-győztes Di Stéfano három nappal a 88. születésnapja után hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik