Foci

BL: a kapus lőtte tovább az andorrai csapatot

Eloi Casals a 94. percben szerezte azt a gólt, amivel a Santa Coloma bejutott a selejtező második fordulójába.

A végéhez közeledik a labdarúgó-világbajnokság, kedden játsszák a torna első elődöntőjét, a házigazda Brazília Németországgal csap össze. Míg egyeseknek még az előző szezon sem ért véget, addig itt Európában már sokaknak elkezdődött az új idény, a múlt héten ugyanis elstartolt a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezősorozata.

Kedden az andorrai Santa Coloma 3-2-re kikapott ugyan az örmény FC Banants otthonában, azonban idegenben lőtt góllal így is továbbjutott (1-0-ra nyert a miniállam csapata az odavágón). A poén az, hogy az andorraiak a 94. percben szerezték a továbbjutást érő találatot, ráadásul a minden mindegy alapon előrehúzódó Casals révén, aki egy félpályáról felívelt szabadrúgás után szerezte meg a labdát, majd közelről mattolta kollégáját, Toroyant. A hazaiak egyébként a 68. perctől kezdve emberhátrányban játszottak.

A focitörténelemben másodszor fordult elő, hogy egy andorrai csapat kiharcolta a továbbjutást egy oda-visszavágós párharcban. Korábban az UE Sant Juliának sikerült ez a bravúr.

A Santa Coloma következő ellenfele az izraeli Maccabi Tel-Aviv lesz.

Videó – A gól:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik