Foci

Kaká hazatért

Nagyjából húszezer ember köszöntötte a 11 év után hazatérő 87-szeres brazil válogatott labdarúgót Sao Paulóban.

A 32 éves támadó középpályás fél szezon erejéig kölcsönjátékosként korábbi csapatánál szerepelhet Sao Paulóban, ahol karrierjének elején 2001 és 2003 között 131 mérkőzésen lépett pályára. Onnan igazolt az olasz AC Milanhoz, ahol bajnokságot és Bajnokok Ligája-győzelmet is ünnepelhetett. Az aranylabdás futballistát 2007-ben választották a világ legjobbjának.

2009-ben a Real Madrid csapott le rá, ám az ott töltött négy év alatt már nem sikerült maradandót alkotnia, így ismét Milánóba szerződött. Kaká a gyenge szezont követően – a vörös-feketék csak a nyolcadik helyen végeztek a tabellán – döntött úgy, hogy az Amerikai Egyesült Államok bajnokságában (MLS) próbálja ki magát, s megállapodást kötött az Orlando City Soccer Clubbal.

A szerződés értelmében a játékos a következő idény első felét hazájában töltheti kölcsönben, és csak 2015 januárjától csatlakozik floridai egyesületéhez.

Kaká 2002-ben vb-győzelmet ünnepelhetett Japánban, ám a Brazíliában zajló labdarúgó-világbajnokságra már nem válogatta be Luiz Felipe Scolari.

Videó – Ilyan fogadtatásban volt része Kakának:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik