Foci

„Rodríguez már most világbajnok”

A brazil David Luiz méltatta a kolumbiai James Rodríguezt a két csapat negyeddöntője után.


Dani Alves, James Rodríguez és David Luiz
Fotó: Europress Fotóügynökség

Pénteken este a házigazda Brazília 2-1-gyel búcsúztatta Kolumbiát a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében. A kolumbiaiak szépítő gólját az a James Rodríguez lőtte, aki hat találattal zárta a tornát és vezeti a góllövőlistát.

Az AS Monaco 22 esztendős játékosát sokan a világbajnokság felfedezettjének tartották, igaz már korábban, a Portóban is felhívta magára a figyelmet és a hercegségben töltött első szezonja szintén remekül sikerült. David Luiz is a fiatal játékost dicsérte a lefújás után.

„James szenzációs játékos. Nagyzserű megoldásai voltak, szép gólokat lőtt, emelt fővel hagyhatja itt a vébét. Őt már az világbajnokká teszi, amit ezen a tornán csinált” – mondta a brazil védő, aki egy bombagóllal döntötte el a meccset.

„Olyan játékosok, mint Luiz és Dani Alves is odajöttek hozzám a lefújás után és váltottunk pár szót. Nagyon jól esett mindez, köszönöm nekik” – mondta Rodríguez.

Sajnos nem csak David Luiz találata és ez a sportszerű jelenet volt emlékezetes a pénteki negyeddöntőben: a hajrában Zuniga hátba térdelte Neymart, a brazilt hordágyon kellett levinni a pályáról. Szombaton kiderült, hogy eltört az egyik csigolyája és számára véget ért a vb.

Brazília az elődöntőben Németországgal meccsel, Neymar mellett Thiago Silva is kihagyja a mérkőzést, ő sárga lapos eltiltás miatt.

Videó – David Luiz már a pályán “lecsapott” James Rodríguezre:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik