Foci

A németek megették a bagettet

A németek a vártnál simábban verték meg a franciákat.

Lassan nyithatnék magamnak egy panaszirodát, mert most is sokkal többet vártam, mint amit kaptunk: a két válogatottnak történelme van, gondoljunk pl a Battiston-Schumacher afférra (most hanyagolnám a történelmi referenciákat, amik úgy Nagy Károly óta összekötik őket), és mégis egy gyenge meccset kaptunk. Igaz, a németek örülhetnek ennek, mint Didi Hamann a twitteren.

A németek még az elején szereztek egy szép gólt, Hummels fejelte be Kroos szabadrúgásából – ez volt a második gólja, a második próbálkozásából, és gondoljunk bele, hogy az angolok összesen szereztek 2 gólt a világbajnokság alatt. Touché.

A franciák szerencsétlensége az volt, hogy a németek szépen elsajátították a szép, labdatartó, technikás fodballt, amivel az elején nem is tudtak mit kezdeni, mert pont olyan volt, mint a Barca hegemóniájának idején: rendkívül gyors német labdaszerzések, a lasztit aztán eldugták a franciák elől, és kész. Ennyi volt.

 

A franciáknak 2 éve ugyanez volt a baja, akkor viszont egy sokkal szürkébb csapat küzdött a spanyolokkal, ahol egy szintén érdektelen meccsen lőttek kettőt, és tényleg csak ennyit lehet elmondani arról a meccsről. Itt azért egy sokkal jobb francia csapat bukott el végül, nem is játszottak rosszul, de az erő hiányzott belőlük, amik a korábbi, kicsi csapatok ellen nagyon is megvolt.

A meccs egyik félig-meddig mulatságos jelenete volt az, amikor Schweinsteiger elgázolta a gyerekforma Valbuenát, már ránézésre van köztük vagy 30 kiló és 20 centi különbség Svájni javára. Löw gondolt egyet, és beállította Schürrlét, aki eddig Jolly Joker volt, és most sem hiányzot sok hozzá: először Lloris védett hatalmasat, majd nem sokkal később Schürrle telibe találta az egyik védőt.

A legvégét Benzemáék nagyon megnyomták, ő volt az, aki végül jó helyzetben lőtt kapura, és Neuer most is a helyén volt, mint eddig mindig. A meccsre utólag visszagondolva: a németek egyszerűen megették a bagettet, minden probléma nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik