Foci

Sivic: Jelenleg ez a maximum

A Diósgyőr megszenvedett a sikerért a Birkirkara elleni EL-selejtező első meccsén. Tomislav Sivic viszont pont ilyen találkozóra számított.

A miskolci klub hosszú idő után tért vissza a nemzetközi kupaporondra, és végülis győzelemmel mutatkoztak be, ám az eredménynem nem feltétlenül örülhetnek, mivel a málta Birkirkara ellen “hazai pályán” – Debrecenben játszották le a meccset – nagyarányú siker kellett volna ahhoz, hogy idegenben ne kelljen számolgatni, és a kudarctól tartani.

Ehelyett úgy nyertek 2-1-re a piros-fehérek, hogy Bacsa Patrik a 93. percben szerezte a győztes találatot, de a DVTK már a 46. perctől emberelőnyben futballozott.

 Fotó: MTI

“Az történt, a mai mérkőzésen, amire számítottam. Egy motivált harcos csapattal találkoztunk, akik nagyobb tapasztalattal rendelkeznek az EL-ben, mint mi. Ahogy vártam, masszívan védekeztek, ezért azt kértem a játékosoktól, hogy türelmesen játszanak. Az első gól után azt hittem, minden rendben van és vártam a második találatot, de gyorsan kiegyenlített az ellenfél, ami megfogta a csapatot. A piros lap után a második félidőben végig uraltuk a játékot, és a mérkőzés végén sikerült a gólszerzés is” – mondta a lefújás után Tomislav Sivic.

A diósgyőriek trénere hozzátette, az a gól nagyon sokat számított, mert a győzelem megvan, és így teljesen már lesz a visszavágó.

 Fotó: MTI

“Mindent megteszünk, hogy továbbjussunk. Összességében tanulságos mérkőzés volt, egy egész jó, szervezett csapat ellen játszottunk. A máltaiak közt több jó labdarúgót láttam, akik közül többet is elfogadnék a saját csapatomba.. A játékosaim mindent megtettek, jelenleg ez a maximum, hiszen csak 10. napja dolgozunk.Gratulálok saját csapatomnak, az ellenfélnek és a szurkolóknak, akik igazi 12. játékosként álltak mögöttünk a mai napon!”

“Nagyon vegyes találkozó volt. Az első félidőban volt esélyünk kontrázni, majd a második félidőben a piros lap miatt megváltozott a találkozó képe. Elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával, magabiztosan játszottunk, de a piros lap miatt változtatni kellett, bár a kiállítást követően is volt esélyünk a gólszerzésre” – ezek már Paul Zammit, a máltaiak vezetőedzőjének szavai.

A visszavágót 2014. július 10-én játsszák Máltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik