Foci

Románia jobban tart a finnektől, mint tőlünk

Victor Piturca szerint Görögország mellett az északi együttes lesz csapata legnagyobb riválisa az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, a 2016-os Európa Bajnokság selejtezőcsoportjából – melyben Magyarország is szerepel – Görögország után Finnországot tartja csapata legerősebb ellenfelének. Victor Piturcával a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) honlapján jelent meg terjedelmes interjú pénteken.

Piturca Görögországot tartotta csapata legerősebb ellenfelének, s azt nyilatkozta, figyelemmel követte a megújult magyar válogatott mérkőzéseit is.

„Ez egy teljesen más csapat, mint amelyikkel legutóbb megmérkőztünk” – mondta a kapitány, s hozzátette, Dan Apolzan (a román szövetség edzőiskolájának az igazgatója) ott volt a magyar-finn barátságos mérkőzésen, így megvan minden adatuk a meccsről.

„Finnország lesz a legveszélyesebb ellenfelünk a görögök után, mert a korábbi selejtezők során, de a Magyarországgal vívott barátságos mérkőzésen is remekül teljesített, elszántan futballozott” – jelentette ki Piturca, aki szerint a finneknek jó technikai képességekkel rendelkező, és a taktikai utasításokat fegyelmezetten betartó játékosaik vannak.


Victor Piturca már feltérképzte az összes ellenfelet
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A román kapitány életbevágóan fontosnak tartotta, hogy jól induljon csapata számára a selejtezősorozat. Úgy vélte, ha az első mérkőzésen pozitív eredményt sikerülne elérni, az jó esélyeket adna a továbbjutáshoz. Románia Görögországgal kezdi a selejtezősorozatot idegenben, majd októberben a magyar válogatottat fogadja és Finnországba utazik, novemberben pedig Észak-Írország csapatával játszik hazai pályán.

Piturca úgy vélte: „tökéletes lenne”, ha csapatának az év végéig 9 vagy 10 pontot sikerülne gyűjtenie. Megemlítette, hogy keretében megvan az a 12-14 játékos, akire építhet, de szükség lenne további 6-7 futballistára. Fontosnak tartotta, hogy a válogatott játékosok folyamatosan játékban legyenek klubjaiknál, és ne sérüljenek meg. A nézőknek azt üzente: nem esne nehezére, hogy akár meg is ígérje a továbbjutást, de ez nem stílusa, inkább bizonyítani szeretne.

A román szövetségi kapitány – akinek 2016-ig van szerződése a szövetséggel – kijelentette, Bölöni Lászlónak adná át legszívesebben a román válogatott irányítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik