Foci

Ki a karba tett kezek világbajnoka?

Sport24
Sport24

2014. 07. 04. 16:21

Egy labda, kétszer tizenegy játékos. A kezdőcsapatok bemutatásánál pedig 44 karba tett kéz: ráadásul bénábbnál bénább módon. Mert ez az egyszerű mozdulat, bizony úgy tűnik, mégsem olyan egyszerű. Melltapizós, hónalj-vakarós, és kínai görög is akad... Ki a karbatett kezek világbajnoka?

Június közepe óta milliók követik televízión keresztül a labdarúgó világbajnokság eseményeit, tippelgetve, hogy melyik csapat nyeri a trófeát. És nézik a kezdőcsapatok bemutatásánál, hogy melyik játékos hogyan teszi karba a kezét. Sokaknak elsőre talán fel sem tűnik, néhányan mennyire – mondhatni – egyedien hajtják végre a mozdulatot. Erről találtunk egy jó kis összeállítást.

Sokat számít ez a szimplának tűnő mozdulat, rengeteget elárul egy-egy személyről. A japán Atsuto Uchida például olyan „srác a szomszédból”-típusnak tűnik, míg az amerikai Kyle Beckermannak lehetett már része pár rabosítási fotóban.

atsuto és beckerman (foci vb, ) 

A holland Daryl Yanmaat ellenben masnit köt magára, a mexikói csodakapusnak, Guillermo Ochoának viszont ajánlanánk egy melltartót, akkor nem a kezét kéne annak használnia.

janmaat és ochoa (foci vb,) 

Ioannis Maniatis, a görögök hátvédje valószínűleg vett nemrég néhány különórát valami távolkeleti harcművésztől, az elefántcsontparti Salomon Kalou viszont kozák néptáncra járhatott inkább.

maniatis és kalou (foci vb,) 

Néha egyszerűen csak nehezen megy a kézfej elhelyezése, a costa ricai Óscar Duarte egy elegáns csuklómozdulattal palástolta lányos zavarát.

duarte (foci vb, ) 

Egy kis bicepsz-fitogtatás mindig ijesztő lehet az ellenfél számára, a svájci Valon Behrami ezzel próbálkozott…

behrami (foci vb,) 

…a kloumbiai játékosoknak (Carlos Sanchez, Abel Aguilar, Juan Cuadrado) pedig úgy tűnik, viszket a hónaljuk, vagy csak azt próbálták ellenőrizni, mennyire izzadtak meg.

kameruniak (foci vb,) 

Az sem mindegy, hogy ki hogyan fordul balra… Mint egy rosszalló apa, ahogy tette az iráni Javad Nekonuam, vagy Luka Modric-módra, mint egy félős nyuszika. Robot-üzemmódban, ahogy az equadori Jefferson Montero, vagy magát ölelgetve, mint valami terápia után, ahogy a ghánai Kwadwo asamoah?

nekouman, modric, montero, asamoah (foci vb,)

Van, aki teljesen szembefordul, mint a ghánai John Boye, és van, aki csak a nyakát tekeri ki, ahogyan az amerikai DaMarcus Beasley.

boye és beasley (foci vb,) 

És a tempó? Lehet túl gyors, mint valami dacos kisgyereknél – így néz ki az algériai Rais Mboli. Lehet túl lassú, mint a nigériai Ogenyi Onazi mozdlata, vagy hihetetlenül lassú, mint a kameruni Aurélien Chedjou, aki nemes egyszerűséggel lekéste az egészet.

mboli, onazi és chedjou (foci vb,) 

Viszont ha valaki igazán ráérez a dologra, ez a mozdulat csodákra képes. Az angol kapus Joe Hart például úgy néz ki, mint egy fiúbanda sztárja, az algériai Carl Medjani pedig igazán kihívó és flört-gyanús.

hart és medjani (foci vb,) 

A holland Arjen Robben pedig a plátóian ideális mozdulatot testesíti meg.

robben (foci vb,) 

A kameruni Beniot assou-Ekkoto pedig igazán különleges: könnyed, vicces és fesztelen.

ekkoto (foci vb,)

De hogy tulajdonképpen ki is a karbatett kezek világbajnoka, mi olvasóinkra bízzuk:

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Újra a Kossuth téren tüntetnek

Rengeteg rendőr kontra rengeteg ember

Élő videó: Újra a Kossuth téren tüntetnek