Foci

Ki a karba tett kezek világbajnoka?

Egy labda, kétszer tizenegy játékos. A kezdőcsapatok bemutatásánál pedig 44 karba tett kéz: ráadásul bénábbnál bénább módon. Mert ez az egyszerű mozdulat, bizony úgy tűnik, mégsem olyan egyszerű. Melltapizós, hónalj-vakarós, és kínai görög is akad... Ki a karbatett kezek világbajnoka?

Június közepe óta milliók követik televízión keresztül a labdarúgó világbajnokság eseményeit, tippelgetve, hogy melyik csapat nyeri a trófeát. És nézik a kezdőcsapatok bemutatásánál, hogy melyik játékos hogyan teszi karba a kezét. Sokaknak elsőre talán fel sem tűnik, néhányan mennyire – mondhatni – egyedien hajtják végre a mozdulatot. Erről találtunk egy jó kis összeállítást.

Sokat számít ez a szimplának tűnő mozdulat, rengeteget elárul egy-egy személyről. A japán Atsuto Uchida például olyan „srác a szomszédból”-típusnak tűnik, míg az amerikai Kyle Beckermannak lehetett már része pár rabosítási fotóban.

 

A holland Daryl Yanmaat ellenben masnit köt magára, a mexikói csodakapusnak, Guillermo Ochoának viszont ajánlanánk egy melltartót, akkor nem a kezét kéne annak használnia.

 

Ioannis Maniatis, a görögök hátvédje valószínűleg vett nemrég néhány különórát valami távolkeleti harcművésztől, az elefántcsontparti Salomon Kalou viszont kozák néptáncra járhatott inkább.

 

Néha egyszerűen csak nehezen megy a kézfej elhelyezése, a costa ricai Óscar Duarte egy elegáns csuklómozdulattal palástolta lányos zavarát.

 

Egy kis bicepsz-fitogtatás mindig ijesztő lehet az ellenfél számára, a svájci Valon Behrami ezzel próbálkozott…

 

…a kloumbiai játékosoknak (Carlos Sanchez, Abel Aguilar, Juan Cuadrado) pedig úgy tűnik, viszket a hónaljuk, vagy csak azt próbálták ellenőrizni, mennyire izzadtak meg.

 

Az sem mindegy, hogy ki hogyan fordul balra… Mint egy rosszalló apa, ahogy tette az iráni Javad Nekonuam, vagy Luka Modric-módra, mint egy félős nyuszika. Robot-üzemmódban, ahogy az equadori Jefferson Montero, vagy magát ölelgetve, mint valami terápia után, ahogy a ghánai Kwadwo asamoah?

Van, aki teljesen szembefordul, mint a ghánai John Boye, és van, aki csak a nyakát tekeri ki, ahogyan az amerikai DaMarcus Beasley.

 

És a tempó? Lehet túl gyors, mint valami dacos kisgyereknél – így néz ki az algériai Rais Mboli. Lehet túl lassú, mint a nigériai Ogenyi Onazi mozdlata, vagy hihetetlenül lassú, mint a kameruni Aurélien Chedjou, aki nemes egyszerűséggel lekéste az egészet.

 

Viszont ha valaki igazán ráérez a dologra, ez a mozdulat csodákra képes. Az angol kapus Joe Hart például úgy néz ki, mint egy fiúbanda sztárja, az algériai Carl Medjani pedig igazán kihívó és flört-gyanús.

 

A holland Arjen Robben pedig a plátóian ideális mozdulatot testesíti meg.

 

A kameruni Beniot assou-Ekkoto pedig igazán különleges: könnyed, vicces és fesztelen.

De hogy tulajdonképpen ki is a karbatett kezek világbajnoka, mi olvasóinkra bízzuk:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik