Foci

Töretlen a bizalom a dél-koreai kapitány felé

A dél-koreai labdarúgó-válogatott csalódást keltő világbajnoki teljesítménye ellenére posztján maradhat Hong Mjung Bo szövetségi kapitány.

A dél-koreai szövetség csütörtökön jelezte, a szakvezető ugyan benyújtotta lemondását közvetlenül az utolsó, Belgium ellen elvesztett csoportmeccs után, ám a szervezet elnöke, Csung Mong Gju később meggyőzte a szakembert arról, hogy folytassa a munkát.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

“Nem hisszük, hogy a szakvezető lemondása oldaná meg a problémáinkat, ezért úgy döntöttünk, továbbra is él felé a bizalmunk” – mondta Huh Dzsung Mu, a Dél-Koreai Labdarúgó Szövetség alelnöke, hozzátéve, hogy a szövetségi kapitány a jövő évi Ázsia-bajnokság végéig biztosan marad a helyén.

A dél-koreai válogatott Brazíliában Belgium és Algéria legjobbjaitól is kikapott, míg Oroszország csapatával 1-1-es döntetlent játszott, így 1998 óta először nem jutott tovább csoportjából.

A kiesést követően a szövetségi kapitány elnézést kért a szurkolóktól az együttes gyenge produkciójáért. A drukkerek a szöuli reptéren megdobálták a hazaérkező futballistákat, illetve a “dél-koreai labdarúgás meghalt” feliratú transzparensekkel várták “kedvenceiket”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik