Foci

Maradona: Nem szabad Messit bántani, ha kiesünk

Az argentin focilegenda szerint Lionel Messi nagyon egyedül van.

Diego Maradona szerint az argentin labdarúgó-válogatott nem játszott eddig jól a brazíliai világbajnokságon, s futballja túlságosan Lionel Messire épül.

„A többi játékosnak bele kell verni a fejébe, hogy nem lehetünk Sporting Messi. Igen, képes nagyszerű gólt lőni, de aztán ha véletlenül kikapunk, nem támadhatunk rá azzal, hogy ő a katasztrófa oka” – mondta az 1986-os vb-n győztes legendás argentin játékos a venezuelai televíziónak, hozzátéve, hogy a csapat eddig 40 százalékot nyújtott önmagához képest Brazíliában. – „A srác nagyon egyedül van. Nincsenek ritmusváltások, a támadók nem mozognak eleget.”


Fotó: Europress Fotóügynökség

A Svájc elleni nyolcaddöntővel kifejezetten elégedetlen volt Maradona, mert szerinte egy sokkal gyengébb csapat ellen szenvedtek honfitársai.

„Egyénenként és csapatként is jobbak vagyunk. Svájc kiváló órákat készít, de jó labdarúgójuk kevés van” – hangoztatta a mondandójával gyakorta botrányt kavaró korábbi támadó.

A négy éve szövetségi kapitányként Argentínát vb-negyeddöntőig vezető Maradona összegzésében azt emelte ki: a válogatottnak sokat kell javulnia ahhoz, hogy Belgiumot legyőzze a szombati negyeddöntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik