Foci

Kiizzadta a győzelmet a Diósgyőr

A DVTK labdarúgócsapata Debrecenben győzte le 2-1-re a máltai Birkirkara együttesét az Európa Liga-selejtező első fordulójában. A vendégek szinte a teljes második félidőben emberhátrányban voltak.

A diósgyőriek is megkezdték az Európa Liga selejtezőjét, a máltai Birkirkara volt Szivics Tomiszláv együttesének ellenfele. Debrecenben kis híján hidegzuhannyal indult a találkozó, Muscat a harmadik percben fejelt közelről a keresztlécre.

A folytatásban kezdte átvenni az irányítást a Diósgyőr, sőt, egy szép akció végén Barczi révén a vezetést is megszerezte a magyar csapat, azonban a középkezdés után nem sokkal egyenlített a Birkirkara, Bissi távoli szabadrúgása akadt be a diósgyőri kapuba.


A máltai gól utáni pillanat
Fotó: MTI

A második felvonás elején a máltai gólszerzőt egyből kiküldték második sárgával, majd Nikházi találta el a kapufát. Sokáig egyedül Grumic fejese jelentette az egyetlen veszélyt a máltai kapura, majd a hosszabbításban Bacsa talált be a vendégvédők gyűrűjéből. A végén még Scicluna egyenlíthetett volna, de Rados védett, a DVTK 2-1-re nyert.

Kedden a Ferencváros a máltai Sliema Wanderers otthonában játszott 1-1-es döntetlent.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés

Debrecen, Játékvezető: Ignasi Villamayor Rozados (andorrai)

DVTK – Birkirkara (máltai) 2-1 (1-1)

DVTK: Rados – Okuka, Alves, Kádár, Husic (Marjanovic, 67.)  – Bacsa, Elek, Nikházi, Gosztonyi (Bori, 56.) – Barczi, Grumic Vezetőedző: Szivics Tomiszláv

Birkirkara: Murcia – Bissi, Vukanac, Corujo – Z. Muscat, Sciberras (Aguis, 74.), Fenech, Zerafa – Herrera, Vella (Ledesma, 82.), Camenzuli (Scicluna, 60.) Vezetőedző: Paul Zammit

Gólszerző: Barczi (34.), Bacsa (90+3.) illetve Bissi (36.)

Sárga lap: Okuka (76.) illetve Bissi (19., 46.), Moreno (77.)

Piros lap: Bissi (46.)

Vége a mérkőzésnek, 2-1-re nyert a Diósgyőr!

90+5. PERC: megint majdnem egyenlített a Birkirkara, de Rados hatalmasat védett!

90+3. PERC: GÓÓÓÓL!!!!! Bacsaaaaa! 2-1-re vezet a DVTK! A fiatal játékos a máltai védők gyűrűjéből volt eredményes!

90. PERC: Letelt a rendes játékidő, nincs most benne a meccsben a gól, kinéz egy döntetlen. Öt perc lesz a ráadás, szóval van még ideje a DVTK-nak.

86. PERC: Agius bombázott messziről, fölé.

82. PERC: LedesmaVella csere a Birkirkaránál.

76. PERC: Lökdösődés a pályán! Az egyik máltait kellett ápolni, a DVTK kirúgta a labdát, csak nem kapta vissza. Ezen vesztek össze páran. Okuka és Moreno sárgult be.

74. PERC: Aguis folytatja Sciberras helyén.

73. PERC: Grumic! Okuka tekerte középre a labdát, a diósgyőri csatár túlugrotta védőjét és fejelt, Murcia hatalmas bravúrral védett.

71. PERC: Marjanovic ballábas tekerését fogta Murcia.

68. PERC: Rados ütötte a labdát szögletre egy szabadrúgás után. A lövés veszélyesen csapódott a kapu felé.

67. PERC: Marjanovic véltja Husicot.

66. PERC: Barczi tette középre a labdát, az megpattant az egyik védőn, Murciának az alsó sarok kellett szögletre mentenie.

63. PERC: A kiállítás óta felborult a pálya, támad a Diósgyőr, de nagy helyzetet nem sikerült kidolgozni az utóbbi percekben.

60. PERC: Camenzuli hagyja el a pályát, Scicluna a helyén.

56. PERC: Cserél a DVTK, Bori jön be Gosztonyi helyére.

53. PERC: Nikházi tekert a kapufára!

46. PERC: A máltai csapat gólszerzőjét, Bissit egyből kiállították ütés miatt!

46. PERC: Elkezdődött a második félidő!

45+1. PERC: Vége az első félidőnek!

45. PERC: Grumic vállalkozott távoli slövésre, de a labda a blokkról mellévágódott. Gosztonyi szögelete utána veszélytelen volt.

40. PERC: Bacsát vitték földre a máltai tizenhatoson belül, de a játékvezető továbbot intett. Pedig adhatott volna érte büntetőt.

36. PERC: Hihetetlen, egyenlít a Birkirkara! Közvetlenül a középkezdés után távoli szabadrúgáshoz jutott a Birkirkara, Bissi gondolt egyet, kapura lőtte, Rados későn eszmélt és nem tudott védeni, 1-1!

34. PERC: GÓÓÓL! Vezet a Diósgyőr! Bacsa, Nikház, Barczi volt a labda útja, utóbbi közelről, góllal fejezte be a tetszetős akciót, 1-0!

27. PERC: Gosztonyi nagyon él az elmúlt percekben: most egy felívelt labdát vett át úgy, hogy közben a védőjét is átemelte, majd lőtt, a labda nem sokkal a rövid felső sarok mellett ment el. Szép volt!

24. PERC: Egy kapu előtti kavarodás végén Gosztonyi lőtt kapura, Murcia azonban nagyot védett lábbal.

19. PERC: Feljegyezhettük az első diósgyőri próbálkozást, igaz Nikházi kapásból elengedett lövése jócskán elkerülte a kaput.

19. PERC: Bissi kapta meg a meccs első sárgáját.

12. PERC: Okuka ívelte középre a labdát, az egyik védő kifejelte, Elek azonban megszerezte a lasztit, de fennakadt egy máltai játékoson. A diósgyőri középpályás kezezést reklamált, de a játékvezető őt látta szabálytalannak és szabadrúgást ítélt kifelé.

7. PERC: Barczi tört be a tizenhatoson belülre, de rossz megoldást választott, a máltai védőké lett a labda a rossz passza után.

3. PERC: A meccs első szögletetét a Birkirkara végezhette el, Muscat bevetődve fejelt a keresztlécre. Hidegzuhany lett volna a javából!

1. PERC: Kicsit sietősre vette a figurát az andorrai játékvezető, két perccel a hivatalos kezdési időpont előtt elkezdődött a meccs. Pirosban a Diósgyőr, kékben a máltai csapat.

Köszöntjük Kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az összecsapás. Maradjanak velünk!

Előzetes

Győzelmet és továbbjutást vár Szivics Tomiszláv, a DVTK vezetőedzője a máltai FC Birkirkara ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójában.

“Tudjuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, ez a vb-n is látszik, a pályán kell bizonyítani” – mondta Szivics. A vezetőedző hozzátette, hogy az ellenfél öt éve szerepel a nemzetközi kupákban, többször volt már bajnok, “majdnem tavaly is”, ehhez mindössze egy pont hiányzott.

Szivics felhívta a figyelmet arra, hogy a máltaiaknak több külföldi játékosuk van, “máltai szinten tehát egy komoly csapat vár ránk”. Úgy vélte, hogy az ellenfél kontrára fog játszani, erre kell majd választ adni.

Hangsúlyozta, hogy a DVTK az új labdarúgók miatt más stílusban játszik majd. Kapott gól nélkül szeretné megnyerni a találkozót, legalább két találatot szerezve.

Mint mondta, öröm és nagy lehetőség nemzetközi kupában játszani, de csak a jelenre és a jövőre figyelnek.

Utalt a diósgyőri csapat szurkolótáborára, amelynek, mint mondta, “járna az öröm és mi megpróbáljuk ezt megadni nekik”.

A Diósgyőr azért szerepelhet az Európa Liga-selejtezőben, mert második lett a Magyar Kupában, a győztes Újpest pedig a licencjog bajnokság közbeni átruházása miatt nem kapott indulási engedélyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik