Foci

Repülőből ugrott ki Szász Kitti

Nem tétlenkedett Brazíliában a magyar freestyle focista.

Hétfőn különleges élményben volt része Szász Kittinek, a Freestyle háromszoros világbajnokának: élete első ejtőernyős – szabadeséssel egybekötött – tandemugrását hajthatta végre, amely a bátorság igazi próbájának számított.

„Az oktatás a boituvai repülőtéren nagyon rövid ideig tartott, de minden fontos dolgot megtudtam és meg is értettem. Eleinte kalapált a szívem, főleg akkor, amikor a kísérőmmel együtt a gépből ki kellett ugranom, de aztán megnyugodva tapasztaltam, hogy teljes biztonságban vagyok. Mindenestre az adrenalin szintem alaposan felszökhetett, amíg újra földet érezhettem a lábam alatt. Azok a hosszú perceknek tűnő másodpercek voltak a legizgalmasabbak, amikor az ejtőernyőket még nem nyitottuk ki, tehát szabadesést hajtottunk végre.  Két évvel ezelőtt sárkányrepülőzni vittek el, de az a kihívás kismiska volt a mostanihoz képest. Még szerencse, hogy bevállalós lány vagyok” – idézi Szász Kittit a Telekom Sporthír Szolgálat hírlevele.


Fotó: Telekom Sporthír Szolgálat

Sao Paulóba visszatérve – a férfi világbajnok Szymon Skalski társaságában – a városban és annak környékén élő Freestyle focistákkal találkozott, majd közösen edzettek, amit rögtönzött bemutatónak is lehet nevezni, hiszen sok helybéli és külföldi turista szakította meg az útját, hogy megcsodálja a magyar és a lengyel világbajnok, valamint a brazil „kollégák” trükkjeit. Sokan azon lepődtek meg a legjobban, hogy egy lány ugyanúgy bánik a labdával, mint a fiúk, vagy még jobban is. Egy szerencsés argentin tudósító kapva az alkalmon, interjút is készített Kittivel.

Szász Kittinek jelenése volt az Argentína – Svájc összecsapáson:

„Bármilyen szerepet is kapok este, azon leszek, hogy a lehető legközebb tudjak kerülni a mérkőzés szereplőihez, elsősorban persze Messihez, a nagy kedvencemhez. Hétfőn az égben jártam, most a mennyben érezném magamat, ha közös fotó készülne kettőnkről és autogram kerülne a mezemre” – mondta még a meccs előtt Szász Kitti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik