Foci

Messi: Nem vagyok önző!

Kedden Argentína az egyik meglepetés csapattal, Svájccal találkozott. Az előző mecsek alapján várható volt, hogy nem lesz olyan sima a találkozó, mint amilyennek elsőre hangzik, de Lionel Messi ismét alkotott. Angel di María nyugdíjba küldte Ottmar Hitzfeldet.

A csoportmeccsek alatt kissé színtelen játékot mutató Argentína az egyik meglepetés kiscsapattal, Svájccal csapott össze a nyolcaddöntőben. Az európai gárda első sorban Lionel Messi megállítására és a védekezésre koncentrált, de szerencsétlenségükre az argentin válogatott sem csak egy sztárjátékosból áll. És bár a dél-ameikai alakulat még mindig nem tudta hozni a várt játékot, a négyszeres aranylabdás segítségével ez a mérkőzés is összejött.

„A végefelé kezdtem félni, mert nem tudtuk bevenni a svájciak kapuját. Bármilyen hiba kieséshez vezethetett volna. Nem akartuk, hogy büntetőpárbajra kerüljön sor, az idő viszont telt.” – írta le érzéseit a meccs után a Barcelona 27 éves csatára.

Fotó: Europress fotóügynökség

„A lényeg azonban az, hogy továbbmentünk, azt pedig tudtuk, hogy nem lesz egyszerű. Meg akartuk nyerni a meccset. Ami a gólt illeti, először úgy gondoltam, magam lövöm el a labdát, de aztán odaért Di María is, és úgy döntöttem, inkább őt hozom játékba. Szerencsére jól tudott helyezeni. Ilyen a foci, és ma a mi oldalunkon állt a szerencse. Küszködtünk, de sikerült különlegesen játszani” – értékelte az összecsapást az eddigi összes argentin mérkőzésen meccs emberének választott csapatkapitány.

„Nem az én érdemem, 23 játékosé, és a mögöttünk álló egész technikai személyzeté. Testileg-lelkileg mindent beleadtunk.” – nyilatkozta a 26 éves gólszerző.

Fotó: Europress fotóügynökség

“Az első félidőben helyzet is alig volt, de szerencsére javultunk a második játékrészre. Megérdemelten nyertünk, de jobb lett volna rendes játékidőben letudni a mérkőzést. Az edzőnek az a dolga, hogy megkönnyítse a győzelmet, meg kell találnia a megfelelő megközelítést, stratégiát és játékosokat. Az indőnjént előforduló figyelmetlenségeket leszámítva úgy gondolom, jól játszott a csapat. Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, de van még min javítani” – mondta Alejandro Sabella, az argentin szövetségi kapitány.

A másik oldalon a vereség Ottmar Hitzfeld távozását jelenti a svájciak kispadjáról.

„Azt a játékot játszottuk, amit kellett, de mindenki láthatta, mire képes Argentína, ha kap rá teret. Ha kinyíltunk volna, hogy jobban támadjunk, akkor még a franciáknál is többet rúgtak volna nekünk. Az alapgondolat az volt, hogy elsősorban Messit próbáljuk megállítani úgy, hogy 3-4 játékos koncentrál rá, de egy ilyen kvalitású csapatban nem lehet csak egyetlen focistára kiélezni a védelmet, ahogy ezt Di María be is bizonyította.” – elemezte saját taktikáját a tréner.


Fotó: Europress fotóügynökség

„Gratulálok a játékosaimnak, ma sok rajongó jegyezte meg a nevüket szerte a világon, és emelt fővel utazhatnak haza a világbajnokságról. Nekem ez edzői karrierem végét jelenti, visszavonulok, hogy egy csendesebb életet élhessek.”- tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik