Foci

A Groupama Arénába mehetünk Fradi-meccsre

A Ferencváros új stadionjának hét évig lesz névadó támogatója. Ez biztos.


A Groupama Aréna
Fotó: MTI

A Groupama Garancia Biztosító hét évre szóló szerződést kötött a Ferencváros új stadionját üzemeltető Lagardére Unlimited Stadium Solutions Kft.-vel, így a már készen álló létesítmény hivatalos neve Groupama Aréna lesz.

Ezt Szekeres Tamás, a cég ügyvezető igazgatója jelentette be Kubatov Gábornak, az FTC elnökének és Yann Ménétriernek, a biztosítótársaság vezérigazgatójának jelenlétében szerdán Budapesten – írja az MTI.

A szerződés tartalmaz egy hároméves opciós lehetőséget, így adott esetben tíz évre biztos gazdasági helyzetet teremt a klubnak, ami a csapat jó szereplésének is feltétele. A megállapodás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Kubatov Gábor elmondta, a névhasználati jogra vonatkozó megállapodást az Albert-családdal egyeztetve, a Ferencváros elnökségének egyhangú döntésével és a Fradi baráti kör egyetértésével kötötték meg. Kiemelte, a Ferencváros természetesen nem felejti el és továbbra is csodálja Albert Flóriánnak, a stadion korábbi névadójának, az egyetlen magyar aranylabdás futballistájának életpályáját. Éppen ezért az aréna előtt például hamarosan leleplezik a legendás játékos szobrát, a stadionba vezető utat is róla nevezték el, valamint tervbe van az is, hogy a területet, amelyen az új aréna épült, Albert Parknak hívják a jövőben.

A Ferencváros egyébként a Chelsea elleni meccsel avatja fel új komplexumát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik