Foci

A Bayern adja a legtöbb játékost a negyeddöntőre

A német sztárklub mögött az Chelsea a második: ebből a két csapatból vannak ott a brazíliai vb negyeddöntőjében a legtöbben.

 

A legjobb nyolc között ott van Németország, és összesen 10 olyan játékos, aki az aktuális bajnokcsapatban, a Bayern Münchenben szerepel. Persze, nem csak a német válogatottban, gondoljunk csak például Arjen Robbenre, a hollandok középpályására.

Érdekes, hogy a második helyen a Chelsea, a harmadikon az Arsenal, a negyediken a PSG és a Napoli, az ötödik helyen pedig holtversenyben ott van a Tottenham és a Manchester City, holott Anglia a “fasorban sincs”.

A Tottenhamben három belga is focizgat (Chadli, Dembele, Vertonghen), plusz Lloris a franciáktól, az Arsenalban a franciák vannak túlsúlyban (Sagna, Koscielny, Giroud), de van három német játékosuk is (Özil, Podolski, Mertesacker), a Chelsea-ben ott van Hazard és Lukaku (ő ugye kölcsönben az Evertonban játszott, de a londoniak játékosa), valamint négy (!) brazil: Ramires, David Luiz, Oscar és Willian.

A Bayern elsőségéhez nem férhet kétség: Neuer, Boateng, Lahm, Schweinsteiger, Götze, Kroos, Müller a német válogatottban, Robben a hollandoknál, van Buyten a belgáknál, míg Dante a braziloknál érvényesül épp a világbajnokságon.

Ők adják a legtöbb játékost a negyeddöntőre:

Bayern München: 10 játékos (Neuer, Boateng, Lahm, Schweinsteiger, Götze, Kroos, Müller, Robben, van Buyten, Dante)

Chelsea: 8 játékos: (Hazard, Lukaku, Willian, Ramires, Oscar, David Luiz, Schürrle, Courtois)

Arsenal: 7 játékos (Sagna, Koscielny, Giroud, Mertesacker, Özil, Podolski, Vermaelen)

PSG, Napoli: 6 játékos (Matuidi, Thiago Silva, Maxwell, Digne, Cabaye, Lavezzi, illetve Mertens, Higuain, Henrique, Zúniga, Armero, Fernandez)

Real Madrid, Tottenham, Manchester City, Internazionale, Napoli, Feyenoord: 5 játékos (Real: Marcelo, Varane, Benzema, Khedira, Di Maria, Tottenham: Chadli, Dembele, Vertonghen, Paulinho, Lloris, City: Kompany, Fernandinho, Demichelis, Zabaleta, Agüero, Inter: Guarin, Campagnaro, Alvarez, Palacio, Hernanes, Feyenoord: Indi, Janmaat, de Vrij, Kongolo, Clasie)

A nyolcaddöntő párosítása:

Franciaország-Németország
Brazília-Kolumbia
Hollandia-Costa Rica
Belgium-Argentína

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik