Foci

Döntetlent játszott a Fradi Máltán

A Ferencváros 1-1-re végzett a Sliema Wanderers otthonában az Európa Liga-selejtező első fordulójában. A hazai csapatnak több gólszerzési lehetősége volt, a találkozó elején ráadásul büntetőt is hibázott.

A magyar focicsapatok közül a Fradi volt az első, amelyik pályára lépett a nemzetközi kupaselejtezőben, a budapesti együttes Máltára látogatott, ahol a Sliema Wanderers csapatával mérkőzött meg. Az FTC kezdőjében ott volt a többi közt Lauth és Kukuruzovic is.

Lehet, hogy túl sok vb-meccset láttunk az utóbbi egy-két hétben, de a találkozó eleje elég lassúnak tűnt. A Fradi kezdett valamivel aktívabban, az első gólszerzési lehetőség azonban a hazaiak előtt adódott, ám hiába kapott egy könnyen befújt büntetőt a Wanderers, Mifsud a kapu mellé lőtt. A folytatásban az FTC birtokolta többet a labdát, de többnyire sikertelen beadásokkal operált a zöld-fehér alakulat. A 39. percben jött Ohawuchi, aki végigszlalomozott a ferencvárosi védelmen és megszerezte a párharc első gólját.

A szünetben kettőt cserélt az elégedetlennek tűnő Thomas Doll (Cukic és Somalia jött be), de így is a vendéglátónak volt két veszélyes próbálkozása – Ohawuchié volt a nagyobb lehetőség, de Dibusz védett. Pár kósza lehetőség után a 69. percben jegyezhettük fel az újabb gólszerzési lehetőséget, azt is a Wanderers dolgozta ki: Mifsud vitte el a labdát a kifutó Dibusz mellett, kapura emelt, de a visszafutó Mateos fejjel tisztázott.

Húsz perccel a találkozó vége előtt a helyszínen szurkoló ferencvárosi drukkerek jól hallhatóan hangot adtak nemtetszésüknek és joggal, a Fradi ugyanis sok hibával és ötlettelenül futballozott. Ehhez képest nem sokkal később mégis összejött az egyenlítés, egy friss igazolás, Nalepa lőtt a hálóba egy kapusról kipattanó labdát.

A 87. percben közel járt az újabb gólhoz a Sliema, Scozzese döngette meg a kapufát. A végén még a Fradi is betalálhatott volna, de a máltaiak kapusa védeni tudott egy közeli fejesnél, 1-1 lett a végeredmény. Visszavágó jövő héten, a Puskás Ferenc Stadionban.

Eredmény – Európa Liga, selejtező, 1. forduló

Ta’Qali, Játékvezető: Arnold Hunter (északír)

Sliema Wanderers (máltai) – Ferencváros 1-1 (1-0)

Sliema Wanderers: Zammit – A. Muscat, Scozzese, G. Muscat, (Cilia, 68.), 33 Bianciardi – Potezica, Mintoff, Scerri, Barbetti – Mifsud, Ohawuchi

Ferencváros: Dibusz – Bönig, Nalepa, Mateos, Bosnjak – Gyömbér – Lauth, Busai (Cukic, a szünetben), NagyD. (Somalia, a szünetben), Kukuruzovic (Holman, 82.) – Böde

Gólszerzők: Ohawuchi (39.) illetve Nalepa (77.)

Sárga lap: Mintoff (36.), A. Muscat (86.) illetve Busai (14.), Nagy D. (41.), Nalepa (45+4.), Bönig (53.), Holman (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik