Foci

Sneijder minden hollandot megelőzött

A holland válogatott történetének legtöbb világbajnoki játékpercével rendelkező futballistája lett Wesley Sneijder, aki vasárnap a 88. percben szerzett egyenlítő gólt a mexikóiak elleni nyolcaddöntőben, amelyet végül 2-1-re nyert meg az Oranje Klaas-Jan Huntelaar 94. percben értékesített büntetőjével.

A holland voetbal international szaklap honlapjának beszámolója szerint a Galatasaray 30 éves középpályása pályafutása során 1309 percet töltött a pályán a világbajnokságokon, így megelőzte az örökrangsorban Ruud Krolt, aki az 1974-es és az 1978-as ezüstérmes válogatottban is játszott, összesen 1290 percet.

Fotó: Europress fotóügynökség

A Mexikó elleni összecsapáson szintén pályára lépett Dirk Kuyt 100. alkalommal húzta magára a nemzeti csapat mezét, ezzel a hetedik holland futballista lett, aki elérte ezt a számot. A 33 éves játékos alapvetően csatárnak számít, ám Louis van Gaal szövetségi kapitány a chileiek elleni csoportmérkőzésen elsősorban védekező feladatot bízott rá, míg a Mexikó elleni összecsapáson a középpályán szerepeltette.

A voetbal international beszámolója szerint Kuyt volt a mezőny egyik legtöbbet mozgó játékosa, aki a pálya minden pontján feltűnt a 90 perc alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik