Foci

Pinto: Tiszteljük Hollandiát, de sikerre szomjazunk!

Costa Rica a labdarúgó-világbajnokságok történetében először jutott be a legjobb nyolc közé, és most már a hollandokra fenik a fogukat.

Bár a mérkőzés elején a Görögök kezdtek jobban, egy kevéssé eseménydús első félidő után végül a második játékrész elején mégis Costa Rica szerezte meg a vezetést.

Az összecsapás utolsó tíz percében már szinte egykapuzott Görögország, Costa Rica csak az időt húzta, a 92. percig pedig bírta is a védelem, de az európai válogatott ismét az utolsó pillanatban mentette meg a helyzetét.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A hosszabbítás első félidejében ismét a görögök voltak fölényben, de a támadásoknak túl sok eredménye nem volt, gólt nem tudtak lőni, jöhetett a büntetőpárbaj.

A tizenegyesek során Gekasz hibázott, Umana viszont a kapuba talált a másik oldalon. Navast, miután még Gekasz büntetőjét is kifogta, a meccs emberének választották, Costa Rica pedig már a Hollandia elleni negyeddöntőre készül.

Fotó: Europress Fotóügynökség

„Ez egy nagy, nagyon nagy eredmény, leírhatalan, hogy hogyan érzem most magamat. Sosem könnyű tíz emberrel játszani, főleg nem egy világbajnoki mérkőzésen, ilyen ellenféllel szemben. De stabilak voltunk az egész meccs alatt, és kellő önbizalommal futottunk neki a büntetőpárbajnak is, amit csodálatos kapusunknak is köszönhetünk. Boldogok vagyunk, és szeretnénk ezt a győzelmet a Costa Rica-i szurkolóknak ajánlani. A hollandokat tiszteljük, csakúgy, mint bármelyik másik ellenfelünket, de a vébének még nincs vége, éhesek vagyunk a sikerre” – mondta Jorge Luis Pinto, a Costa Rica-i szövetségi kapitány a fifa.com-nak.

„A büntetőket egyébként külön gyakoroltuk, tanulmányoztuk az ellenfelet, ezért voltunk 100%-osak” – tette még hozzá.

A mérkőzés legjobbja, Navas azt emelte ki, hogy a válogatott emberhátrányban sem adta fel.

„Hálás vagyok Istennek ezért a remek érzésért az újabb fontos győzelem után. Nem volt könnyű mérkőzés, volt, hogy mi uraltuk a játékot, volt hogy az ellnfél volt jobb. Egy játékossal kevesebben voltunk, ami nagyon nagy különbséget jelentett, de nem adtuk fel. Ami pedig az utolsó védésemet illeti… Nem  emlékszem, mi járt a fejemben, csak reagáltam és kifogtam. Lehet büntetőket gyakarolni, tanulmányozni, hogy hova helyezik a játékosok. De a csapattársaimnak kell kezet nyújtanom, hiszen ők pedig hibátlanok voltak” – nyilatkozta szerényen a hálóőr.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A görög szövetségi kapitány, André Santos is a közép-amerikaiak kapusának teljesítményét méltatta.

„Nem szeretek jó vagy rossz szerencséről beszélni – valaki mindig szerencsésebb. Most Costa Rica volt az. Az első 15 percben ők játszottak jobban, aztán összeszedtük magunkat. Többet kellett kockáztatnunk a bekapott gól után, de remekül védekeztek, és kontrákkal próbálkoztak. Hosszabbításra mentettük a játékot, amikor sikerült nyomást gyakorolni a kapujukra, de nem voltunk már annyira frissek, így nem volt elég. Navas brillírozott, nélküle biztosan másképp alakult volna az összecsapás.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik