Foci

Inter: a négyes mezszám örökre Zanettié marad

Az olasz Internazionale labdarúgócsapata visszavonultatja legendás csapatkapitányának, az argentin Javier Zanettinek 4-es számú mezét.

A milánói klub indonéz elnöke, Erick Thohir hétfőn erősítette meg, hogy a Serie A-ban szereplő együttes egyetlen játékosa sem viselheti a jövőben ezt a számot. Thohir kitért arra is, hogy a 40 esztendős korábbi klasszis szélsőhátvéd – aki a legutóbbi szezon után akasztotta szögre cipőjét – alelnökként továbbra is a klubnál marad két évig.

Fotó: Europress fotóügynökség

Zanetti az argentin Talleresben kezdte profi pályafutását, majd a Banfieldhez igazolt, ahonnan 1995-ben szerződött az Internazionaléhoz. Több mint 850 mérkőzést játszott 19 szezon alatt az együttesben, ezen belül 613 bajnok meccset, ennél hosszabb szériával egy csapatnál csak Paolo Maldini rendelkezik Olaszországban.

A kiváló védő az Interrel ötször nyert bajnokságot és négyszer Olasz Kupát, valamint az UEFA Kupában, a Bajnokok Ligájában és klub-világbajnokságon is csúcsra ért a gárdával.

Az argentin válogatottban 145-ször lépett pályára úgy, hogy a 2006-os és a 2010-es világbajnoki csapatból is kimaradt. Mellőzése mindkétszer komoly felháborodást váltott ki hazájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik